Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump ismét szigorított a bevándorlási szabályokon

Forisek Ádám

2019.08.22. 09:20

Az amerikai kormány engedélyezni fogja az illegálisan az Egyesült Államokba érkezett migráns gyermekek korlátlan ideig tartó fogva tartását – jelentette be még szerdán a belbiztonsági minisztérium Washingtonban.

A tárca közölte: hatályon kívül helyezi azt az 1997-ben született bírósági döntést, amelynek előírása alapján 20 napnál tovább nem tarthatnak őrizetben kiskorúakat a migránsok számára fenntartott befogadó központokban, még a szüleikkel együtt sem. Az eddig érvényben lévő bírói határozat értelmében 20 nap eltelte után az amerikai államnak kellett gondoskodnia a gyermekekről a számukra megfelelő intézményekben.

Az új szabályozás – amelyet még a héten közzétesznek a szövetségi közlönyben és várhatóan 60 napon belül lép életbe – minden időbeli korlátozást eltöröl, így mind a gyermekek, mind a szüleik akár korlátlan ideig őrizetben maradhatnak a migránsokat befogadó központokban.

Ez a szabályozás lehetővé teszi, hogy a szövetségi kormány szigorúan betartassa a kongresszus által elfogadott bevándorlási törvényeket

– fogalmazott közleményében Kevin McAleenan ügyvezető belbiztonsági miniszter.

Elemzők szerint a Trump-kormányzat döntése a bevándorlási törvényt szigorító lépések sorába illik, úgy, hogy közben nincs szükség a kongresszus egyetértésére. Mindazonáltal az előrejelzések szerint a bevándorláspárti szervezetek várhatóan bíróságon megtámadják majd a döntést.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére