Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump lehúzta a rolót a muszlim bevándorlók elõtt

Nagy Gábor

2017.01.28. 08:28

Donald Trump pénteken elnöki rendelettel, azonnali hatállyal és meghatározatlan idõre felfüggesztette szíriai menekültek befogadását, és 120 napra felfüggesztette egyes muszlim országokból érkezõ menekültek beutazását az Egyesült Államokba.
WASHINGTON, 08:28

Donald Trump pénteken elnöki rendelettel, azonnali hatállyal és meghatározatlan időre felfüggesztette szíriai menekültek befogadását, és 120 napra felfüggesztette az egyes muszlim országokból érkező menekültek beutazását az Egyesült Államokba.

Az elnök a rendeletet a Pentagonban írta alá, miután beiktatta tisztségébe James Mattis védelmi minisztert. Ez alapján (120 nap letelte után) elsőbbséget élveznek majd a vallásuk miatt üldözött kisebbségek befogadása a muszlim országokból. Trump egy pénteki interjúban hozzátette azt is, leginkább a menekülő keresztények élveznek majd előnyt.

Később a Fehér Ház nyilvánosságra hozta, hogy az ideiglenes beutazási tilalom hét muszlim országra érvényes: Szíriára (2011 óta 18 ezer szíriai menekültet fogadott be az USA - a szerk.), Iránra, Irakra, Szudánra, Líbiára, Szomáliára és Jemenre. Kivételt képeznek a diplomata útlevéllel vagy hivatalos útra érkezők, és azok, akik nemzetközi intézmények munkatársai.

A Trump-kormányzat csökkenti az összes bevándorlóra vonatkozó kvótát is, az Obama-adminisztráció által előirányzott 110 ezer bevándorló helyett csak 50 ezren kapnak letelepedési engedélyt.

Mindemellett megszigorítják a beutazásokat is: az Egyesült Államokba belépő valamennyi utast szigorú vizsgálatnak vetik alá, felgyorsítják a be- és kilépők biometrikus ellenőrzését, továbbá a szövetségi államok megkapják a jogot, hogy a későbbiekben maguk döntsenek arról, akarnak-e majd befogadni menekülteket – ha igen, akkor hol telepítik le őket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére