Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump miniszteri posztokra interjúztatott

888.hu

2016.11.21. 09:58

Donald Trump a hétvégén interjúztatott, méghozzá az USA legmagasabb állami posztjaira jelentkezõket faggatta ki. Ezúttal a védelmi miniszter posztjára keresett egy alkalmas jelöltet: Chris Christie-t, Rudy Giulianit és James Mattis, nyugalmazott tengerészgyalogos tábornokot izzasztotta meg Trump.
WASHINGTON, 9:58

Donald Trump a hétvégén interjúztatott, méghozzá az USA legmagasabb állami posztjaira jelentkezőket faggatta ki. Ezúttal a védelmi miniszter posztjára keresett egy alkalmas jelöltet: Chris Christie-t, Rudy Giulianit és James Mattis, nyugalmazott tengerészgyalogos tábornokot izzasztotta meg Trump.

2010 és 2013 között Mattis az amerikai hadsereg központi parancsnokságának vezetője volt. Hivatali ideje alatt Mattis többször is összeakasztotta bajszát Obamával, mivel a tábornok azt szorgalmazta, hogy fel kell készülni egy Irán elleni háborúra, valamint az amerikai elnök afganisztáni terveit sem nézte jó szemmel. A 66 éves Mattis Irakban és Afganisztánban is szolgált parancsnokként, rendkívül népszerű a hadseregben. Reince Priebus, Trump kabinetfőnöke úgy fogalmazott, hogy nagyon valószínű, hogy Mattis kapja a védelmi miniszteri posztot.

Trump más posztokra is keresi az alkalmas jelölteket: a New Jersey-ben található golfklubjába invitálta Mattis tábornokot és korábbi ádáz ellenfelét, a republikánus Mitt Romney-t is, aki a külügyminiszteri posztra esélyes.

Miután egész hétvégén a szóba jöhető jelölteket vizslatta, Trump bejelentette, hogy hozott pár döntést a kinevezéseket illetően.

Nagyszerű találkozókon vagyunk túl, hamarosan többet is tudhatnak ezekről"

– fogalmazott Trump.

A pénzügyminiszteri posztra Jon Gray a legkomolyabb, szóba jöhető jelölt, aki a Blackstone Group igazgatótanácsának tagja – mondták Trumphoz közeli források. A megbeszélésen szó esett többek között az USA gazdaságáról, a globális pénzpiacok helyzetéről, a lehetséges adóreformokról, valamint az államadósságról is.

A Blackstone Group egy amerikai befektetési bank és eszközkezelő, amelynek New Yorkban van a székhelye.

Trump a korábbi New York-i polgármesterrel, Rudy Giulianival is folytatott tárgyalásokat. A hírek szerint az ő neve is a külügyminiszteri poszt kapcsán került szóba, valamint más pozícióra is esélyes lehet.

Chris Christie, New Jersey korábbi republikánus kormányzójával is megbeszéléseket folytatott Trump. A tárgyalás után kitért az elől a kérdés elől, hogy Christie milyen pozícióra számíthat a Trump-adminisztrációban, azonban "tehetséges, nagyszerű" fickónak nevezte.

Trump Wilbur Ross-szal is találkozott. A milliárdost a kereskedelmi tárca élére szemelte ki Trump, azonban szintén kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy Ross megkapta-e az állást.

A jelölteket ismerő hírforrások úgy fogalmaznak, hogy Trump hű marad választási ígéretéhez, és teljesen más irányba akarja terelni a nemzetbiztonságot és az USA külpolitikáját, mint demokrata elődje, Barack Obama leköszönő elnök.

(Reuters)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére