Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump nyomdokaiba lépne az AfD

888.hu

2020.06.02. 20:52

Míg az AfD az Antifa terrorszervezetté nyilvánítását követeli, a német Szociáldemokrata Párt teljesen másképp közelíti meg a kérdést.

Amint arról a 888 is beszámolt, Donald Trump amerikai elnök bejelentette, hogy Antifasiszta Mozgalom mostantól terrorszervezetként lesz nyilvántartva az Amerikai Egyesült Államokban.

A hírre reagálva az Alternatíva Németországért (AfD) közleményben követelte, hogy Németország és az Európai Unió is kövesse az amerikai példát.

Petr Bystron, a német Bundestag külpolitikai bizottságának szóvivője szerint Trump „helyesen cselekszik, amikor ezeket az erőszakos szélsőséges csoportokat terroristáknak minősíti.” Hozzátette azt is, hogy az Antifa egy antidemokratikus gyűlöletcsoport, amelynek radikális baloldali ideológiája elutasítja a szabad piacot és a szólásszabadságot.

Az American Antifa a német Antifa modelljére épül, és támogatói megtalálhatóak a német médiában és politikában

– fogalmaztak a közleményben.

Bystron továbbá felszólította a német szövetségi kormányt és az Európai Uniót, hogy kövessék Trump példáját és cselekedjenek hasonlóan.

Az Antifa egyébként valóban rendkívül aktív Németországban.

Emlékezhetünk két évvel ezelőtti a hamburgi G20-csúcstalálkozóra, amikor a szervezet háborús övezetté változtatta a várost.

Érdekes továbbá, hogy miként reagált a német Szociáldemokrata Párt az Antifa terrorszervezetté minősítésére.

Az SPD Twitter-oldalán lényegében érdekközösséget vállalt az Antifával.

157 és Antifa. Nyilvánvalóan

– írták a párt hivatalos oldalán, válaszul a társelnök Saskia Eskennek, aki azt írta: „58 és Antifa. Nyilvánvalóan”.

A 157 arra vonatkozik, hogy az SPD-t 157 éve alapították, Esken pedig 58 éves. A bejegyzést egyébként a párt több politikusa is megosztotta, csak a saját életkorukat írták a bejegyzésbe.

Az Antifának egyébként már rég semmi köze a fasizmushoz. Ma már a kapitalizmus ellen küzdenek, valamint egy ideje legitim eszköznek tekintik a nyílt erőszakot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére