Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump teljes mértékben Brexit-párti

Horváth Tamás

2019.06.05. 17:30

Erről Nigel Farage beszélt a saját rádióműsorában, miután személyesen találkozott és tárgyalt az amerikai elnökkel.

Hetek óta tartó találgatássorozat ért véget a tegnapi napon, amely azt a kérdést boncolgatta, hogy vajon Donald Trump amerikai elnök angliai látogatása során találkozik-e Nigel Farage-zsal, a brit EP-választáson diadalmaskodott Brexit Párt vezetőjével.

Farage-t harminc perccel Trump után látták bemenni az USA londoni nagykövetségére, majd a brit politikus a feltételezett meeting után először a Twitterre posztolt egy rövid üzenetet (melyben a találkozót jónak értékelte, valamint egyértelművé tette, hogy Trump Brexit-párti), később pedig az LBC rádió The Nigel Farage Show című műsorában beszélt a tárgyalás részleteiről.

Farage elmondása szerint a találkozón főként a Brexitről és a két ország kereskedelmi kapcsolatairól esett szó.

Trump kiváló formában volt, látszott rajta, hogy nagyon élvezi az angliai látogatását

– tájékoztatta a rádióhallgatókat az amerikai elnök „kedélyállapotáról” a brit pártvezető, majd kitért rá, hogy Donald Trump teljes mértékben támogatja a Brexitet, azaz az Egyesült Királyság kilépését az Európai Unióból.

Farage beszámolója szerint a beszélgetésen szóba került, hogy Trump csalódott, hogy a kilépési procedúra ennyire elhúzódott, valamint kíváncsian várja, hogy ki lesz a június 7-én távozó Theresa May konzervatív pártelnök és miniszterelnök utódja.

A találkozón Boris Johnson egykori és Jeremy Hunt jelenlegi külügyminiszter neve is felmerült mint lehetséges kormányfő.

Trump és Farage egy 2016-ban készült fényképen | Fotó: AFP

Farage a rádióműsorban elmondta, hogy a megbeszélésen kitértek az amerikai-brit kereskedelmi kapcsolatokra is. A Brexit Párt elnöke a téma kapcsán kijelentette, megdöbbenve tapasztalta, hogy a brit külügy mennyire felkészületlen kereskedelmi tárgyalókkal készült Trump látogatására, ezzel szemben az amerikai felet maximális profizmus jellemezte.

Talán ez azért van, mert ennyi, az EU-ban eltöltött év után egész egyszerűen nincsenek meg azok az emberek, akik kompetens tárgyalók lehetnének. Hozzászoktunk, hogy ezt a munkát az unió végzi el helyettünk

– húzta alá Nigel Farage.

Sajtóinformációk szerint a brit kormányzat mindent megtett azért, hogy a találkozót meghiúsítsa, azonban ezzel a kísérletükkel lyukra futottak, ugyanis a két politikus egy baráti és abszolút fontos megbeszélésen van túl.

Trump Sadiq Khanról: lúzer, ostoba, inkompetens

Sadiq Khan londoni polgármester az egyik legősibb baloldali újságnak, a The Observernek írt cikkében támadta be az amerikai elnököt, fasisztának bélyegezte, valamint múlt századi diktátorokhoz hasonlította őt. Twitteren közölt válaszában Trump annyit írt: Khan rettenetes munkát végez polgármesterként, ami szemmel látható, ha a bűnözési statisztikákat és a halálozási arányszámokat nézi az ember.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére