Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump újra meglebegtette, hogy terrorszervezetté nyilvánítaná az Antifát

Forisek Ádám

2019.08.18. 09:08

Twitterén osztotta meg az amerikai elnök a hírt.

Twitterén írt arról Donald Trump, hogy „komolyan fontolóra vette” az Antifa nevű szélsőbaloldali csoportosulás terrorszervezetté nyilvánítását.

Hogy ez tényleg megtörténik-e, az úgy tűnik, nagyrészt attól függ, mi történik a hétvégén Portland városában, ahol tüntetést szerveztek „Vessünk véget a belföldi terrorizmusnak” címen. A tüntetés egyik szervezője nem titkolta, hogy az esemény az Antifa megmozdulásaira adott válasz, az előző hónapban pont ebben a városban vertek össze a szélsőbaloldaliak annyira egy újságírót, Andy Ngót, hogy kórházba kellett szállítani. Ez természetesen azt is jelenti, hogy az Antifa is bejelentette: ellentüntetést szerveznek.

Portland rendőrsége nagy erőkkel készül a tüntetésre. Ismerve az Antifa eddigi „teljesítményét”, ez igen bölcs döntés, a szélsőbaloldali szervezet nevéhez ugyanis nem egy zavargás kötődik az Egyesült Államokban. Ez nem történt másképp Portlandben sem, a tüntetők felvételei alapján az Antifa megint elszabadult.

Trump nem először ment neki az Antifának, július végén lebegtette meg először, hogy terrorszervezetté nyilvánítaná a szélsőbaloldali mozgalmat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére