Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trumpnak nem tettek jót a botrányok, Clinton népszerûbb lett

Tóth Dalma

2016.06.27. 11:28

A két legfrissebb közvélemény-kutatás alapján Hillary Clinton vezet az amerikai elnökválaszi versenyben.
WASHINGTON, 11:28

A két legfrissebb közvélemény-kutatás alapján Hillary Clinton vezet az amerikai elnökválaszi versenyben.

A Washington Post ABC New felmérése szerint Clinton 51 százalékos támogatottságot élvez Trumpra pedig az emberek 39 százaléka szavaznak. A Wall Streat Journal NBC New közvélemény-kutatása alapján viszont nem ilyen nagy a különbség a két jelölt között, Hillary 46 Trump pedig 41 százalékon áll, ami csak 5 százalékos eltérést jelent.

A szavazók többsége úgy látja, hogy Clinton személyisége jobban passzol az elnöki pozícióhoz és kvalifikáltabb mint Trump.

Trump kisebbségekre irányuló negatív megnyilvánulásai miatt nem csoda, hogy kevésbé népszerű közöttük. A Wall Street Jourlnal NBC News felmérése alapján az afroamerikaiak körében Hillary Clinton 87 százalékos népszerűségnek örvend. A hispánoknak is csak a 22 százaléka támogatja Trumpot

A nagyvállalkozó viszont népszerűbb a fehérek valamint a férfiak körében. Azok között is nagyobb támogatottságnak örvend Donald Trump, akik pártfüggetlenek. Az elmúlt időszakban csökkent Trump népszerűsége az egyeteme körül kialakult botrány miatt.

A Trump Egyetemet nonprofit oktatási intézményként alapította Donald Trump két kollégájával együtt 2004-ben Kaliforniában, ami 2005 és 2009 között működött. Nem akkreditált felsőoktatási intézmény volt, Trump mégis akkreditáltként hirdette. A szemináriumokon egyebek között vállalkozási, ingatlanfejlesztési és vagyonkezelési ismereteket oktattak, a tandíj pedig igen drága volt. Az intézmény már 2010-ben bezárta a kapuit, az ellene indult perek miatt. 2013 óta illegális üzleti gyakorlat címén vizsgálat folyik ellene, és már tavaly ősszel azt rebesgették a sajtóban, hogy az egész intézmény nem más, mint csalás.

2014-ben egy New York-i bíró személyesen Donald Trump felelősségét állapította meg, de ő tagadta felelősségét, vagy hogy szabálytalanság történt volna.Azzal vágott vissza, hogy a bíró spanyolajkú.  A nagyvállalkozó mindent elkövetett, hogy a per iratai ne kerüljenek nyilvánosságra, de sikertelenül. Trump "gyűlölködőnek", és "totális szerencsétlenségnek" nevezte a bírót, és azt mondta róla, hogy valószínűleg mexikói, ezért gyűlöli őt. Curiel bíró felmenői valóban spanyolajkúak, de ő amerikai, és Indiana államban született.

A nyilvánosságra hozott dokumentumokból kiderült, hogy Trump arra ösztökélte munkatársait, hogy a legdrágább kurzusokra vegyék rá a jelentkezőket, a méregdrága tandíjat pedig azonnal vegyék is le a hitelkártyájukról. A munkatársakat felkészítették arra is, hogyan vegyék rá a jelentkezőket, hogy akkor is a legdrágább kurzusok mellett döntsenek, ha éppen adósságokkal küszködnek.

Trumpnak jobban ártott a botrány mint Hillarynak. A demokrata elnökjelölt e-mailezései körül kialakult csetepatét kevésbé vette el a támogatók kedvét, pedig Hillary válaszairól sorra kiderültek, hogy hazugságok voltak.

Ha elül Trump körül is a botrány szele, valószínűleg emelkedni fog a támogatottsága.

(CNN)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére