Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tudományos mérföldkő: a hormonterápia sem csökkenti a nemváltó atléták előnyeit

Sümeghi Lóránt

2019.10.01. 19:20

A genderlobbi legnagyobb szomorúságára svéd kutatók bejelentették, hogy az Egyesült Államokban a nemváltó atléták számára hivatalosan előírt és elfogadott 12 hónapos hormonterápia teljesen hasztalan, ami a férfiakból nőkké avanzsáló sportolók fizikai előnyének csökkentését illeti.

A svéd Karolinska Intézet és a Linköping Egyetem kutatóinak legfrissebb kísérlete megdöntötte azt a tévhitet, miszerint olyan transznemű férfi sportolók, akik nőkkel szeretnének együtt versenyezni, pusztán 12 hónapnyi hormonterápia után már le is vetkőzik a genetikai adottságaikból származó fizikai előnyeiket. Magyarán, minden olyan transznemű férfi, aki női versenyeken részt vesz, ugyanúgy előnnyel indul, mintha nem kezdte meg volna a nemváltoztatás procedúráját, ergo férfiként indulna.

Cece Telfer transznemű atléta | Forrás: YouTube, ESPN Sports

A kutatás nemcsak abból a szempontból számít mérföldkőnek, hogy a kutatók egyáltalán el merték azt végezni, ezzel fittyet hányva a politikai korrektség diktatúráját építgető LMBTQ-szervezetekre, hanem abból is, hogy az Egyesült Államok diákatlétákat tömörítő szervezete (NCAA) ezek szerint mindenféle tudományos alátámasztottság nélkül hagyta jóvá a transznemű férfi atléták jelenlétét egyes nőkre szabott versenyeken.

A transznemű férfi atléták kapcsán júniusban tört ki egy kisebbfajta felháborodás, miután a biológiailag férfinek született Cece Telfer azt nyilatkozta, női versenytársaihoz képest neki nehezebb részt vennie a versenyeken, hiszen neki egy hormonterápiával küzdő szervezettel kell legyőznie a természetes úton nőnek született vetélytársait.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére