Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Túlterheltek a svájci börtönök az észak-afrikai rabok miatt

Sümeghi Lóránt

2018.02.22. 22:30

Svájc francia többségû régiójában, Romandyban az elítéltek 80 százaléka külföldi. A statisztikák szerint elsõsorban a Magreb-országokból származók azok, akik ilyen magasra tornázták fel a számokat.
LAUSANNE, 22:30

Svájc francia többségű régiójában, Romandyban az elítéltek 80 százaléka külföldi. A statisztikák szerint elsősorban a Magreb-országokból származók azok, akik ilyen magasra tornázták fel a számokat.

Franz Walter, a Bellechasse börtönkomplexum igazgatója szerint kiemelkedően magas – 80 százalék – a külföldi származásúak aránya Romandyban, amely Svájc többi régiójához viszonyítva a legmagasabb. A német többségű területeken ez a szám csupán 60 százalék. Walter szerint többnyire

Magreb, azaz észak-afrikai országokból származóak miatt telítettek a börtönök."

Korábban megírtuk, Franciaországban sem jobb a helyzet, jelenleg 68 ezer ember van börtönben Franciaországban, és közülük több mint 15 ezer nem francia állampolgár.

Walters hozzáteszi, sokuk Franciaországból érkezett Svájcba. Közülük sokan vagy már eleve fundamentalista nézeteket vallottak, vagy később, a börtönökbe való bekerülésük után radikalizálódtak. Walters szerint a büntetés-végrehajtás rendszerét emellett még a kelet-európai, balkáni elítéltek is jócskán terhelik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére