Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tüntetések bénítják meg a forgalmat Ukrajna több mint tíz határátkelõhelyén

Vincze Viktor Attila

2018.11.26. 16:30

A külföldi rendszámú, Ukrajnába bevitt autókat sújtó fiskális szigorítások elleni tiltakozások miatt több mint tíz ukrajnai határátkelõn megbénult a forgalom.

Részlegesen vagy teljesen lezárták november 26-ra virradóra a határátkelőhelyeket Lengyelország, Románia, Szlovákia, Fehéroroszország és Magyarország irányába – adta hírül a mukachevo.net hírportál. A határ menti régiók között egyelőre Kárpátalján a legnyugodtabb a helyzet.

Usztiluh–Zoszin, Rava-Ruszka–Hrebenne, Jagodin–Dorohusk, Sehini–Medyka, Krakovec–Korczowa, Uhrinyiv–Dolhobyczów, Hrusiv–Budomezs, Szmilnica–Kroszcenko ukrán–lengyel átkelőhelyeken; Kisberezna–Ugar ukrán–szlovák; Aknaszlatina–Máramarossziget ukrán–román; Domanove–Mokrani ukrán–fehérorosz és Csap–Záhony ukrán–magyar határátkelőhelyeken tünetnek.

A határőrök elmondása szerint a helyzet az ukrán–lengyel határátkelőkön a legégetőbb.

A helyi tüntetés miatt jelenleg szünetel a határforgalom a csapi közúti határátkelőhelyen.  Az ukrán határőrizeti szerv tájékoztatása szerint az ukrán fél nem tudja beléptetni Ukrajnába a Záhonynál kilépő utasokat, ezért a záhonyi közúti határátkelőhelyen is szünetel a kiléptetés.

Az Ukrán Állami Határőrszolgálat megjegyezte, hogy bevezették a fokozott biztonsági intézkedéseket, és amennyiben szükséges, készek további erők bevonására. A helyszínekre kivezényelték a rendőrség munkatársait is.

Ukrajna Belügyminisztériuma (MVSZ), az Ukrán Állami Határőrszolgálat (DPSZU) és az Ukrán Állami Fiskális Szolgálat november 26-án tárgyal az ellenőrzési pontok helyzetéről.

A tiltakozáshullámot az váltotta ki, hogy az Ukrán Állami Fiskális Szolgálat bejelentése szerint november 25-én új szabályok léptek életbe a külföldi rendszámú autók Ukrajnába történő behozatalát illetően. Nehezen értelmezhető, szigorú törvényekkel – magas behozatali vám vagy kaució kiszabásával – nehezítették meg az ukrán állampolgároknak, hogy külföldön regisztrált autóikkal lépjenek be az országba és azokat belföldön használják. Mivel az ukrajnai lakosok közül sokan közlekednek külföldi rendszámú gépkocsival, ezért nagy felháborodást váltott ki az újonnan elfogadott törvény.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére