Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Túszmentõ akciót hajtottak végre a luxusszállodában

888.hu

2016.01.16. 10:18

Francia és amerikai segítséggel 60 túszt sikerült kiszabadítani.
BURKINA FASO, 10:18

Francia és amerikai segítséggel 126 túszt sikerült kiszabadítani abból a luxusszállodából, amelyet iszlamista terroristák támadtak meg péntek este.

Három terroristát, egy arab és két fekete-afrikai fegyverest megöltek – jelentette be Burkina Faso belügyminisztere. A legfrissebb hírek szerint véget ért a mentőakció a Splendid Hotelben és a szomszédos étterem-kávézó épületében, de egy közelben lévő másik szállodában még folynak a harcok a terroristák ellen.

Legkevesebb 20 halálos áldozata van az ouagadougoui terrortámadásnak, amelyet az al-Kaida észak-afrikai szervezete vállalt magára. A merénylők Burkina Faso fővárosának egyik legelegánsabb luxusszállodájában ejtettek túszokat, de a szemközti kávézó teraszának vendégeire is tüzet nyitottak, ott a belügyminiszter szerint egy tucat holttestet találtak.

A nyugati támogatással végrehajtott szombat hajnali mentőakció során 126 túszt, köztük 33 sebesültet sikerült kiszabadítani, megmentették például a helyi munkaügyi minisztert is. Francia különleges erők mellett amerikai katonák is részt vettek a műveletben, amelyet az USA hírszerzése és felderítése támogat.

Külföldi turisták és ENSZ-alkalmazottak látogatják elsősorban a Burkina Fasó-i főváros Splendid nevű luxusszállodáját. A hatóságok egyelőre nem tudták megerősíteni, hogy az áldozatok között vannak-e európai állampolgárok, de a kórházba szállított sérültek szerint a támadók célpontjai külföldiek voltak.

Korábban az egyik túlélő azt mondta a helyi Burkina TV-nek, hogy

az összes fehér és egy fekete túszt öltek meg."

(MTI, Reuters)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére