Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Úgy tűnik, tényleg nincs már hova menekülni: Grönlandot is elérte a világjárvány

Békési Marcell

2020.03.16. 18:20

Koronavírus – Emberiség: 1-0 :/

Régi jól ismert internetes mém, hogy amennyiben világjárvány tör ki, Grönlandra kell menekülni, hiszen a sziget szinte teljesen izolált, turizmustól mentes, ritkán lakott terület, ráadásul lakosai jó nagy távolságokra élnek egymástól.

A közhely alapja nem más, mint egy játék, a Plage Inc., amelynek játékosai előszeretettel őrjöngnek azon, hogy nem sikerült megfertőzniük a játékban a Dániához tartozó, ám autonómiával rendelkező szigetet.

A játék lényege egyébként az, hogy olyan világjárványt készítsen el a játékos, mely az egész világot képest megfertőzni, a számítógép pedig a légi forgalom, turizmus, éghajlat, népsűrűség, és néhány más adat alapján lemodellezi, hogy meddig és mennyire képes a járvány elterjedni.

A játékosok legnagyobb ellensége pedig nem más, mint Grönland, jól érthető módon: szinte senki nem megy oda, és ha mégis, az sem találkozik emberekkel, legfeljebb jegesmedvékkel és néhány bálnával.

Nos, a gyakorlatban úgy tűnik ez nem jött be, ugyanis a mai napon megjelent az első grönlandi fertőzött.

A férfi a fővárosban, Nuukban él családjával, és legalább péntek óta hordozza magában a betegséget, hiszen Grönland határai szombat óta le vannak zárva.

Mivel két napon keresztül több embert is megfertőzhetett, minden ismerősét – ami a helyi viszonyokat ismerve a fél város lehet – karanténba zárták, és 80 embert leteszteltek – vagyis nagyjából az egész lakosságot.

Úgyhogy Koronavírus – Emberiség: 1-0. Egyelőre.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére