Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Új útvonalakat térképeznek fel az embercsempészek

888.hu

2016.12.04. 19:58

Pénteken néhány óra leforgása alatt 158 migráns érkezett Szardínia szigetére, Olaszországba. Több jel arra utal, hogy az embercsempészek új útvonalakat térképeznek fel.
CAGLIARI, 19:58

Pénteken néhány óra leforgása alatt 158 migráns érkezett Szardínia szigetére, Olaszországba. Több jel arra utal, hogy az embercsempészek új útvonalakat térképeznek fel.

Péntek késő este és szombaton, a hajnali órákban több csoport érkezett lépett partra a sziget déli partvonala mentén. Összesen 158 migránst vett őrizetbe a carboniai rendőrség – írta a Breitbart.

Habár a szigetre korábban is érkeztek migránsok, inkább csak kisebb csoportok kíséreltek meg partot érni. 20 fősnél nagyobb csoportokat idén még nem észleltek a hatóságok.

Úgy tűnik, hogy az embercsempészek megpróbálnak új útvonalakat is feltérképezni. Eddig jellemzően Lampedusa szigetét vették célba. Volt olyan hét, amikor 15 000 fő érkezett.

Jelenleg nyugodt a tenger, ami segíti az embercsempészek tevékenységét"

– mondta Roberto Isidori, Cagliari kikötőjének vezetője.

A migránsok jellemzően kisebb csónakokban érnek partot. Szakértők szerint lehetetlen megtenni az utat az algériai partoktól Szardíniáig ilyen típusú vízi járművekkel, így valószínű, hogy nagyobb halászhajókon érkeznek, majd a part közelében kisebb csónakokba szállnak át a migránsok.

Mindez pedig komoly szervezettségre utal.

Az elmúlt napok történései azt bizonyítják, hogy a csempészek szervezetten szállítják a migránsokat, azok nem véletlenül érkeztek hozzánk"

– nyilatkozta Luca Agati, a Cagliari Sap rendőrszakszervezet titkára. Hozzátette, hogy az időpont sem véletlen, ugyanis a rendőri erők főként a népszavazás biztosítására koncentrálnak.

A helyiek elmondása szerint a migránsok többsége fiatal férfi. A viszontagságos úthoz képest jó állapotban érkeznek, többen mobiltelefonnal, hátizsákkal jönnek. Agati szerint mindez azt bizonyítja, hogy ezeknek a migránsoknak nem kell szembenézniük olyan szintű veszélyekkel, mint azoknak, akik Lampedusa szigetére igyekeznek.

Jelenleg a szardíniai befogadóállomások teljesen tele vannak. Idén többször is tüntettek a migránsok. A legemlékezetesebb demonstráció áprilisban volt, amikor többen az útra feküdtek, megbénítva a forgalmat. Akkor azt akarták elérni, hogy minél hamarabb átvigyék őket a kontinensre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére