Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb koronavírus elleni gyógyszer a láthatáron

888.hu

2021.08.11. 09:30

A következő, kísérleti szakaszba lépett a Covid-19 betegség ellen kifejlesztett izraeli gyógyszer tesztelése.

 

Az izraeli egészségügyi minisztérium jóváhagyta a Bonus BioGroup vállalat MesenCure nevű, kísérleti szakaszban lévő gyógyszerének alkalmazását a súlyos Covid-19-betegek esetében több kórházban

– jelentette a 12-es kereskedelmi tévé honlapja szerdán.

Az elmúlt hónapokban biztató eredményekkel folyt a haifai Rambam kórházban a gyógyszer klinikai tesztelése, alkalmazásával jelentősen nőttek a súlyos állapotban lévő betegek gyógyulási esélyei.

A Rambam kórházban arról számoltak be, hogy a legtöbb beteget egy nappal a négynapos kezelés után haza tudták engedni. Szerda reggel az egészségügyi minisztérium jóváhagyta a klinikai tesztelés több kórházra való kiterjesztését, és a következő napokban döntenek arról, hogy mely további egészségügyi intézményekben alkalmazzák.

Ez egy nagyon kedvező fejlemény, mert tapasztalataink szerint ha időben alkalmazzák ezt a gyógyszert a súlyos betegeknél, akkor nagyon megnövelik a túlélési esélyeiket. Meggyőződésem, hogy a szer nélkül a kezelt betegek közül többen meghaltak volna”

– mondta a kísérleteket vezető orvos, Sadi Hamúd.

A minisztérium közlése szerint az új medicinát egészséges donorok zsírszövetéből nyert mesenchymalis őssejtekből (MSC) állítják elő, amelyek erősítik az immunrendszert a fertőzés okozta betegséggel szemben.

A gyógyszer, amelyet injekcióval adnak be, a tüdőbe jutva csökkenti a koronavírus-fertőzés okozta gyulladást, segíti a szövetek regenerálódását, és enyhíti a különböző légúti tüneteket.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére