Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ukrajnában kevesebb új beteget regisztráltak, az egészségügyi miniszter optimista

MTI - 888.hu

2021.01.25. 15:20

Ukrajnában hétfőig a megelőző napoknál jóval kevesebb, mintegy 2,5 ezer új beteget és ismét száz alatti elhunytat jegyeztek fel, az egészségügyi miniszter szerint a csökkenés az épp most lejárt szigorított karantén eredménye.

 

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napon 2516 új esettel 1 194 328-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 63 áldozattal 21 924-re. Eddig 953 297-en gyógyultak meg, közülük csaknem 5800-an az előző napon, az aktív betegek száma így több mint 3300-zal, 219 107-re csökkent.

Vasárnap az országban 1166 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús új beteg került kórházba, feleannyi, mint az előző napon.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter napi tájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy hétfőn véget ért a január 8-án bevezetett úgynevezett szigorított karantén, és mostantól az ország egész területén megint a korábbi, adaptív karantén narancs színű veszélyességi besorolásának megfelelő szabályok vannak érvényben, egyelőre február 28-áig.

Ez egyebek mellett azt jelenti, hogy a tanulók visszatérhetnek az iskolapadokba, a vendéglátóegységek napközben fogadhatnak vendégeket, az üzletek korlátozás nélkül bármit árusíthatnak, valamint legfeljebb húsz fővel kulturális, sport- és egyéb rendezvények is tarthatók.

A tárcavezető közölte, hogy a kormányzat figyelemmel kíséri a járványhelyzet alakulását, és kedvező esetben szó lehet további könnyítésről, azaz visszatérhetnek az egyes régiók helyzetéhez igazított, adaptív korlátozásokhoz. Ez nyáron volt érvényben Ukrajnában, amikor a régiókat és településeket négy különböző színű – vörös, narancs, sárga és zöld – veszélyességi kategóriába sorolták.

Sztepanov közölte, hogy január 18–24. között 30 612 új koronavírusos megbetegedést jegyeztek fel, csaknem 14 ezerrel kevesebbet, mint az előző héten. Tájékoztatása szerint 11 630 új beteg került kórházba, csaknem kétezerrel kevesebb, mint a megelőző héten, továbbá folytatódott az a tendencia is, hogy többen távoznak gyógyultan az egészségügyi intézményekből, mint ahány új beteg kerül be.

„A statisztikák meglehetősen kedvezőek, és a helyzet javulását jelzik” – szögezte le.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére