Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ukrajnában újabb magas rangú tisztségviselőnek kellett távoznia a korrupciós botrány miatt

888.hu, MTI

2023.01.25. 15:00

Az ukrán védelmi minisztérium újabb magas rangú tisztségviselőjének kellett távoznia a katonáknak szánt ellátmány túlárazott vásárlásával kapcsolatban kitört botrány miatt.

 

Anasztaszija Radina, az ukrán parlament korrupcióellenes bizottságának vezetője szerda este a Facebookon jelentette be, hogy a korrupciós botrány miatt elbocsátották a védelmi minisztérium beszerzési osztályának igazgatóját, Bohdan Hmelnickijt.

Korábban Vjacseszlav Sapovalov védelmi miniszterhelyettes már lemondott az ügy miatt.

A botrány hétvégén pattant ki, mikor a médiában olyan hírek jelentek meg, amelyek szerint a védelmi minisztérium a kiskereskedelmi áraknál akár háromszor magasabb áron vásárolt ellátmányt a katonái számára.

Radina szerint Olekszij Reznyikov védelmi miniszter, aki hétfőn még cáfolta a médiajelentéseket, a parlamentben nem indítványozott jogi lépéseket a korrupciógyanú hírét közlő lapok ellen, viszont elismerte, hogy néhány szerződés hibás volt, és közölte, hogy ezeket felülvizsgálják és kijavítják.

A szerződésekben szereplő beszerzési árak eltértek a piaci áraktól – mondta Radina. De a szerződések még nem léptek hatályba.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfő esti videobeszédében jelezte, hogy a héten személyi változások lesznek a kormányban, a régiókban és a biztonsági erők különböző szintű vezetői posztjain korrupciós vádak miatt.

Kedden több magas rangú ukrán tisztségviselő is bejelentette távozását tisztségéből. Közöttük volt Vjacseszlav Sapovalov védelmi miniszterhelyettes, aki a fegyveres erők logisztikai támogatásáért felelt, valamint Kirilo Timosenko, az elnöki adminisztráció helyettes vezetője és Olekszij Szimonenko főügyészhelyettes is.

 

 

A szakértők szerint az állhat a háttérben, hogy Zelenszkij egy évvel az elnökválasztás előtt nem akarja, hogy hivatalára a korrupció árnya vetüljön.

Közben szerdán Andrij Kosztyin ukrán főállamügyész „saját kérésükre” felmentette hivatalukból Kirovohrad, Zaporizzsja, Poltava, Szumi és Csernyihiv megyék főügyészeit.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére