Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Uniós szankciókra számíthat Belarusz a gépeltérítés miatt

888.hu

2021.05.24. 21:00

Az európai állam- és kormányfők hétfő esti csúcstalálkozójának fő témája a vasárnap esti belarusz gépeltérítés lesz, aminek célja Roman Protaszevics belarusz ellenzéki újságíró letartóztatása volt.

 

Mivel a kényszerintézkedés végrehajtása veszélyezteti az utasok és a személyzet biztonságát, a nemzetközi légi közlekedési szabályok esetleges megsértésének kivizsgálására van szükség. Az Európai Unió mérlegelni fogja az incidens következményeit, beleértve az intézkedések meghozatalát a felelősökkel szemben”

– közölte Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke úgy reagált az eseményre, hogy a gépeltérítésért felelős személyeket szankcionálni kell, az újságíró letartóztatását pedig emberrablásnak minősítette.

A lehető leghatározottabban elítélem a Ryanair járatának kényszerleszállását Minszkben, valamint Roman Protaszevics újságíró letartóztatását. Felszólítom a hatóságokat, hogy haladéktalanul engedjék szabadon az őrizetbe vett személyt”

– fogalmazott Charles Michel, az Európai Tanács elnöke vasárnap esti közleményében.

A Lukasenka-rezsim által elkövetett cselekményről Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök, Heiko Maas német külügyminiszter, Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Dominic Raab brit külügyminiszter is elítélően nyilatkozott.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére