Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Václav Klaus: Brüsszel durvább propagandát tol, mint a szovjetek

Tóth Dalma

2019.03.26. 14:00

Václav Klaus volt cseh államfõ a Magyar Nemzetnek adott interjút, amelyben kifejtette, hogy az Európai Parlament az EU hivatalos propagandaszerve, amely az integrációt támogatja. Szocialisták és kereszténydemokraták együtt küzdenek az ellen, aki bírálni meri ezt a hivatalos európai álláspontot.

Elmondta, hogy ha a nemzetek szuverenitását támogatók – mint amilyen ő is – sikereket érnek el, az Európai Unió elitje mindig ellentámadásba lendül.

A kommunizmus bukása után Közép-Európa vezetői azon versenyeztek, hogy elsőként csatlakozzanak az unióhoz, de három évtized után „ideje valamit közösen csinálni”. A mi emlékeink teljesen mások, mint a nyugati országoké, és szükség van erre az együttműködésre – jegyezte meg. Hozzátette, hogy valósággal sokkolta, amikor egy uniós csúcson ráébredt, milyen szoros a nyugati vezetők közti viszony.

Kiemelte, hogy el kell felejteni a hidegháborús időkből ránk maradt kelet–nyugat felosztást. Hozzátette, valóban létezik egy megosztottság Európában, ám az a valódi demokraták és a nem való­diak között húzódik.

Szerinte az Európai Parlament nem egy igazi parlament, csak úgy tesz, mintha az volna.

Aztán a kereszténydemokraták és a szocialisták együtt küzdenek azok ellen, akik bírálni merészelik a hivatalos európai doktrínát, így azt mondhatjuk, az Európai Parlament az unió hivatalos propagandaszerve, amely az integrációt támogatja"

– mondta, majd hozzátette, szerinte nincs esély a változásra.

Habár korábban sokat bírálta a visegrádi együttműködést, most úgy látja, hogy V4 tevékenységének új lendületet adott a migrációs válság.

Kiemelte, hogy szerinte a fiatalok az uniós propaganda áldozatai.

Azt érzem, hogy a fiatalok a négy közép-európai államban is az EU-propaganda áldozatai, márpedig az EU ebből a szempontból sokkal agresszívabb, mint a Szovjetunió volt"

– mondta. Hozzátette, hogy "Sztálin idején nem volt szigorúbb, de a nyolcvanas években biztos nem volt olyan agresszív a propaganda, mint manapság az unióban."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére