Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vádat emeltek a szíriai migráns ellen, aki azért vert meg egy férfit Berlinben, mert kipát viselt

Bokor Gábor

2018.05.19. 18:18

A megvert férfiról közben kiderült, hogy egy izraeli arab, aki azt akarta bebizonyítani, hogy kipát hordani a német fõvárosban nem is veszélyes, azonban ennél nagyobbat nem is tévedhetett volna.

A megvert férfiról közben kiderült, hogy egy izraeli arab, aki azt akarta bebizonyítani, hogy kipát hordani a német fővárosban nem is veszélyes, azonban ennél nagyobbat nem is tévedhetett volna.

A 2015-ös nagy bevándorlási hullám kezdete óta, mikor több mint másfél millió illegális bevándorló árasztotta el Európát és Németországot, döbbenetes mértékben nőtt meg az antiszemita indíttatású támadások száma az országban.

Az utóbbi években rendszeresen derülnek ki olyan esetek, hogy zsidó származású, vagy annak vélt embereket támadnak meg a nagyvárosok utcáin fényes nappal. Ez történt azzal az izraeli arab fiatalemberrel is, aki azt akarta bebizonyítani, nem veszélyes kipában járni Berlin utcáit.

Április 17-én, sétálás közben észrevette a 19 éves szíriai bevándorló, hogy a vele szemben közlekedő férfin kipa van. Ekkor magából kikelve elkezdett üvöltözni, azt kiabálta, hogy

yahudi, yahudi!",

azaz "zsidó, zsidó!", majd többször is megütötte áldozatát a migráns és az övével is több ütést mért rá.

Az őrjöngő támadót végül a többi járókelő állította meg, akik egyből hívták is a rendőrséget.

Ez az eset is azt mutatja, hogy a zsidók a környéken már nincsenek biztonságban"

– fogalmazott a támadás után Levi Salomon, az egyik berlini zsidó szervezet szóvivője.

A megtámadott fiút behívták a Deutsche Welle esti tévéműsorába, ahol részletesen elmesélte, mi is történt a támadás napján. Az áldozat kifejtette, hogy mindössze öt perce volt a fején a zsidó fejfedő, mikor megtámadták.

Szeretném, ha mindenki tudná, milyen szörnyűségeken esnek át a zsidók a német fővárosban"

– mondta a fiú, majd hozzátette, valójában nem is zsidó, hanem izraeli arab. Egy barátjának akarta bebizonyítani, hogy nincs mitől félni zsidóként Németországban.

A berlini ügyészség pénteken közölte, hogy a csak Knaan Al S. nevű gyanúsított ellen testi sértés miatt emeltek vádat. A 19 éves támadó a bevándorlási hullámban érkezett Németországba Szíriából és ott is adott be menedékkérelmet.

A Németországi Zsidók Központi Tanácsának elnöke a támadás után egy interjúban úgy  fogalmazott, hogy nem tanácsos a zsidó vallás előírásainak tiszteletét kifejező fejfedő, a kipa viselése a német nagyvárosokban. Josef Schuster felidézte, hogy már 2015 elején figyelmeztetett arra, hogy meg kell fontolni a kipa viselését a német nagyvárosok jelentős arab muzulmán lakossággal rendelkező negyedeiben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére