Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Van egy kerület Párizsban, ami olyan, mint Szaúd-Arábia

Bokor Gábor

2016.12.14. 18:58

Van egy kerület Párizsban, ahova nõk nemigen tehetik be a lábukat nikáb, burka és hidzsáb nélkül.
PÁRIZS, 18:58

Van egy kerület Párizsban, ahova nők nemigen tehetik be a lábukat nikáb, burka és hidzsáb nélkül.

Párizs belvárosától mindössze pár kilométerre található a Savers-negyed, ahol csak jóformán a Közel-Keletről és az észak-afrikai országokból származó emberek laknak. A francia lapok riportja szerint tipikus no-go zóna lett a kerületből, ahol lassan olyan szigorúak lesznek a helyiek által szabott törvények, mint Közel-Keleten.

Vannak a negyedben olyan kávézók, ahova csak férfiak mehetnek be, az utcákon pedig mindenhol muszlim viseletbe öltözött nőket látni, akiknek az arca teljesen el van fátyolozva.

A riport elkészítésében két, a nők egyenjogúságáért is küzdő aktivista is részt vett, akik megállapították, hogy kerület lassan jobban hasonlít Szaúd-Arábiára, mint Franciaországra.
Az egyik kávézóba betérve ahelyett, hogy udvariasan köszöntötték volna őket, – mint, ahogy az elvárt– megkérdezték, hogy mit keresnek ott, netán egy férfit keresnek-e.

Ez Sevran, nem Párizs. Itt mások a szokások. Ebbe a presszóba csak férfiak jöhetnek be. Ez már nem olyan, mint Franciaország, ez inkább olyan, mint otthon"

– mondta bent az egyik közel-keleti vendég, aki szóba állt velük. Vélhetően nem tudta, hogy felveszik a szavait, mivel a két nő rejtett kamerával vette fel a diskurzust.


Société : quand les femmes sont indésirables dans les lieux publics

A nők számára nem lehet leányálom a környéken élni, hiszen több nyilvános helyen is nemkívánatosnak tartják őket, továbbá az is igencsak nagy kihívást jelenthet, ha valaki egy szoknyában akar meginni egy kávét, mivel ezt nem nézik jó szemmel a helyiek.

Több helyi is azt válaszolta nekik az interjúkban, hogy nem tudnak mit tenni, egyszerűen ilyenek a párizsi külkerületek. Egy szeptemberi felmérés szerint a Franciaországban élő 25 év alatti muszlim közösség tagjai a vallás radikális nézeteit vallják. A többségük támogatja, hogy a nők kötelezően hordják a teljes arcot eltakaró fejkendőt. Ezek közül az iszlamisták közül kerültek ki korábban azok, akik elkövették a tavaly novemberi párizsi és a márciusi merényleteket.

A 888.hu stábja novemberben megnézte, mi a helyzet Brüsszelben, a hasonló állapotokról beszámoló riportot itt tudod megnézni.

Idén augusztusban a francia hatóságok húsz mecsetet zártak be, ahol az imám a vallás radikális, az Iszlám Államot támogató igéket hirdetett.

(RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére