Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Végre betilthatják a "Béke TV-t", ahol a legradikálisabb iszlám tanokat hirdették

Bokor Gábor

2019.01.15. 15:59

Egy muszlim hitszónok mûködtette azt a radikális nézeteket propagáló csatornát, ahol arra biztatták a szülõket, hogy még idõben döntsenek gyerekeik leendõ házastársáról, ne adják meg nekik azt az esélyt, hogy õk válasszák meg feleségüket/férjüket, valamint azt szajkózták, hogy jó lenne, ha minél több terrorista lenne az országban.

A brit médiahatóság, azaz az OFCOM bejelentette, hogy tavaly több vizsgálatot is folytattak a Peace TV, azaz a Béke TV ügyében, mivel panaszok tucatjai érkeztek hozzájuk. Az adó felháborító tartalmat sugárzott: az egyik műsorvezető, Haitham al-Haddad ellen érkezett a legtöbb panasz. A radikális muszlim hitszónokról tudni kell, hogy ő a brit muszlim közösség egyik élenjárója.

A palesztin és szaúdi felmenőkkel rendelkező férfi a szunnita ág szélsőséges nézeteiben hisz, egyetért az Iszlám Állam tetteivel, ezzel is magyarázható, hogy ő a briteknél működő vallásbíróságok egyik vezetője. 

 

Felháborító, hogy a csatornára kapcsolok és ott valaki azt mondja, hogy az apák intézzék a lányuk esküvőjét, ők döntsék el, kihez menjen férjhez a lányuk"

– állt a médiahatósághoz küldött egyik panaszlevélben. 

Haitham al-Haddadról korábban úgy nyilatkozott a Quillam Alapítvány, mely a szélsőségek elleni harcnak szentelte működését, hogy ő a legveszélyesebb ember a szigetországban, ugyanis az iszlamista hitszónok radikális nézeteket hirdet, amivel az emberek agyát mossa át. 

Riasztó, hogy a nők a mai világban az egyetemet választják a házasság helyett. Az apáknak közbe kellene lépniük és ki kellene választaniuk, ki legyen a férj. El kellene rendezniük a dolgokat"

– mondta az egyik adásban a hitszónok. 

Al-Haddad egyik legdurvább kirohanása még nyolc évvel ezelőtt volt. 2011-ben egy pusztító cunami volt Japánban, melynek következtében 15 ezer ember vesztette életét. A hitszónok a természeti csapást akkor azzal magyarázta, hogy az Allah büntetése volt, mivel az ország lakosai nem muszlimok. 

A Peace TV kétszázmillió potenciális tévénézőhöz juthat el, ugyanis a Sky nevű hír- és csatornaszolgáltató programjában szerepel. A tévét alapító Zakir Naikot a britek 2010-ben tiltották ki az országból, ugyanis azt mondta, hogy az összes muszlimnak terroristának kell lennie. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére