Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Végső búcsút vettek Fülöp edinburghi hercegtől

888.hu, MTI

2021.04.17. 18:00

II. Erzsébet brit királynő férje életének századik évében érte a halál múlt pénteken a brit királyi család windsori rezidenciáján. Hetven évig éltek boldog házasságban.

Fülöpnek az uralkodó néhai férjeként teljes körű állami temetés járt volna, de az edinburghi herceg maga is többször egyértelművé tette, hogy nem szeretne nagyszabású szertartást, inkább magánjellegű, kisebb katonai tiszteletadással kísért búcsúztatást részesítene előnyben.

Fülöp herceg koporsóját egy átalakított régi zöld Land Rover szállította a kastélytól nem messze lévő Szent György-kápolnához. Ennek az átalakított járműnek a tervezésében az edinburghi herceg személyesen is részt vett, és már évekkel ezelőtt kifejezte azt a kívánságát, hogy ezen az autón szeretné megtenni utolsó útját.

(Photo by LEON NEAL / various sources / AFP)

 

A jármű mögött közvetlen családtagjai kísérték utolsó útjára Fülöp herceget. A családtagok közül senki sem viselt a menet során katonai egyenruhát. Polgári ruhát viselt a család minden tagja, ez külön II. Erzsébet királynő kérése volt.

(Photo by CHRIS JACKSON / various sources / AFP)

 

II. Erzsébet háttérbe vonulva kísérte az autóban ülve a menetet, ezzel azt jelképezve hogy most mindenképp Fülöp hercegé a főszerep.

(Photo by LEON NEAL / POOL / AFP)

 

A britek nem tudták a gyászmenet mellett állva leróni a a kegyeletüket a járványügyi korlátozások miatt. Továbbá arra kérte az embereket II. Erzsébet, hogy ezúttal ne vigyenek virágot a királyi rezidenciák elé, helyette támogassák adományokkal Fülöp herceg több száz jótékonysági szervezetét.

(Photo by JUSTIN TALLIS / POOL / AFP)

 

A koporsóra Fülöp herceg saját zászlaja, díszkardja, valamint a haditengerészeti sapkája volt elhelyezve.

(Photo by Kirsty Wigglesworth / POOL / AFP)

A királynő a kápolnában egyedül foglalt helyett, a többi családtagtól távol.

(Photo by Jonathan Brady / POOL / AFP)

 

Az edinburghi herceg búcsúztatási ceremóniájának Forth Bridge kódnév alatt előre kidolgozott részletes tervezete eredetileg 800 meghívott vendéggel számolt, de

a szertartáson a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozásoknak megfelelően csak harmincan voltak jelen, valamennyien a királyi család tagjai.

A brit kormány jelenleg érvényes előírásai legfeljebb ennyi vendég jelenlétét teszik lehetővé a temetési szertartásokon.

A windsori kastély Szent György-kápolnájában megtartott 50 perces temetési szertartást Justin Welby, Canterbury érseke, az anglikán egyház legfőbb vallási méltósága vezette, akit 4 fős kórus kísért.

Fülöpöt – ugyancsak saját kívánságnak megfelelően – a windsori kastélyparkban, a királyi család tagjainak fenntartott Frogmore Gardens temetkezési kertben helyezik végső nyugalomra.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére