Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vegyszerrel öntötték le a nõnapi felvonulókat Ukrajnában

Bokor Gábor

2017.03.08. 15:28

Az ukrán fõvárosban kefirrel és fertõtlenítõ oldattal öntötték le szerdán a nõkkel szembeni erõszak ellen tiltakozó felvonulás résztvevõit.
KIJEV, 15:28

Az ukrán fővárosban kefirrel és fertőtlenítő oldattal öntötték le szerdán a nőkkel szembeni erőszak ellen tiltakozó felvonulás résztvevőit.

A nemzetközi nőnap alkalmából feministák egy csoportja demonstrációt tartott Kijevben, hogy felhívják a figyelmet az országban zajló nők elleni erőszakra. A helyi rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint négy támadót vettek őrizetbe azután, hogy a nőkre fiatalok támadtak, és különböző folyadékokkal öntötték le őket.

Az egyetemisták a rendőrségen elmondták, hogy így akarták kifejezni tiltakozásukat a demonstráló nőjogi aktivisták állításaival szemben, valamint felhívni magukra a figyelmet.

Az őrizetbe vett fiatalokat garázdaság vádjával eljárás alá vonják, és valószínűleg pénzbírságot szabnak ki rájuk"

– mondta a Okszana Bliscsik, szóvivő.

A felvonulás szervezői már kedden több fenyegetést kaptak, ám ez nem rettentette el őket. A nőjogi demonstrálók azt követelték, hogy az ukrán parlament ratifikálja a családon belüli erőszakot tiltó isztambuli egyezményt, valamint felszólaltak a nemek közötti jogi egyenlőtlenségek ellen is – írja az MTI.

A felvonulók szerint Ukrajnában a nők kevesebbet keresnek a férfiaknál, miközben ingyen házimunkát végeznek. Tiltakoztak az ellen, hogy a jelenlegi ukrán vezetés tervei között szerepel a nemzetközi nőnap ünnepének eltörlése. A nőnap jelenleg munkaszüneti nap a keleti szomszédunknál, amely egyike a társadalmi ünnepek legjelentősebbjeinek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére