Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Verekedés okozta a londoni pánikot

Pörge Béla

2017.11.25. 08:58

A lövöldözésrõl szóló hírek vaklármának bizonyultak, az ijedség viszont nagy volt.
LONDON, 08:58

A lövöldözésről szóló hírek vaklármának bizonyultak, az ijedség viszont nagy volt.

Péntek este az első hírek még lövöldözésről szóltak, bár már ekkor is furcsa volt, hogy senki nem sérült meg egy olyan lövöldözésben, ami után pánik tört ki. Azóta kiderült, hogy a brit közlekedési rendőrség (BTP) feltételezése szerint két ember összetűzése okozhatta a pánikot péntek este a londoni Oxford Circus metróállomáson, amelynek kiürítése közben többen megsérültek — írja az MTI.

A BTP szombat hajnalban közzétett két fotót, amelyet az állomás biztonsági kamerái rögzítettek a két férfiről. A közlekedési rendőrség nem gyanúsította meg őket egyértelműen a pánik okozásával, csak annyit fűzött a két felvételhez, hogy

a rendőrök beszélni szeretnének a képeken látható személyekkel, mert úgy gondolják, hogy a két férfinak információi lehetnek az incidensről."

A hatalmas felfordulást az okozta, hogy az Oxford Circus metróállomáson és a híres londoni bevásárlóutca, az Oxford Street környékén sokan több helyről is lövéseket véltek hallani, és erről rövid idő alatt számos bejelentés érkezett a sürgősségi szolgálatok közös, 999-es telefonszámára.

A Scotland Yard közölte, hogy a bejelentések természete miatt a terrorcselekmények esetére kidolgozott műveleti tervnek megfelelően reagált, és ennek alapján vezényelt fegyveres rendőri egységeket is a helyszínre.

A környék sürgősséggel elvégzett átkutatása során a Scotland Yard és a BTP rendőrei mindazonáltal sem sérülteket, sem esetleges elkövetőket nem találtak, és tűzfegyver-használatra sem leltek bizonyítékot. Ezután a riasztást rövid időn belül lefújták, és az incidens miatt lezárt Oxford Circus és Bond Street metrómegállókat újranyitották.

A londoni mentőszolgálat beszámolója szerint az Oxford Circus metróállomást pánikszerűen elhagyó utasok közül a tülekedésben tizenhatan megsérültek, közülük kilencet vittek kórházba, nyolcat könnyebb, egyet súlyosabb sérülésekkel. További hét sérültet a helyszínen láttak el.

A negyedben több tízezres tömeg vásárolt a Nagy-Britanniában is meghonosodott nagy november végi kiárusítás, a Black Friday estéjén.

Nagy-Britanniában a második legmagasabb szintű terrorkészültség van érvényben. Március óta öt terrorcselekményt követtek el az országban, a támadásoknak összesen 35 halálos áldozatuk volt. A legsúlyosabb merénylet májusban, egy manchesteri popkoncert helyszínén történt, ahol egy öngyilkos merénylő pokolgépet robbantott, 22 embert, köztük hét gyermeket megölve.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére