Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Verhofstadt szerint az Európai Unió bukásra áll, ezért szorosabb integráció kell

Kékes Viki

2017.01.31. 10:58

Az Európai Unió Brexit-tárgyalásokért felelõs biztosa elismeri, hogy az unió bukásra áll, mert nem hatékony és nem felel meg a kitûzött céloknak. Verhofstadt szerint a szorosabb integráció megoldaná a problémákat.
BRÜSSZEL, 10:58

Az Európai Unió Brexit-tárgyalásokért felelős biztosa elismeri, hogy az unió bukásra áll, mert nem hatékony és nem felel meg a kitűzött céloknak. Verhofstadt szerint a szorosabb integráció megoldaná a problémákat.

Az Európai Parlament elnöki posztjáról szóló álmait gyorsan feladni kényszerülő liberális politikus a BBC Newsnight című műsorában azt mondta, hogy a probléma nem azzal van, hogy túl nagy, vagy túl drága lenne az EU, hiszen költségvetése az összeurópai büdzsé mindössze egy százaléka. Verhofstadt szerint a problémát az jelenti, hogy az unió még mindig konföderáció, azaz az egyenrangú nemzetállamok laza szövetsége.

Jól tudjuk, hogy egy olyan nemzetközi szervezet, amelynek 28 tagjának egyhangú döntésére van szükség, túl későn cselekszik. Ez a probléma ma. Nem felel meg a célnak, nem hatékony, mindig túl későn és túl kevésről dönt. Ezért kell megreformálni."

Az unió Brexit-tárgyalásokért felelős biztos könyvében, amelynek az Európa utolsó esélye címet adta, az Európai Egyesült Államok szükségességét, és Nagy-Britannia megbüntetését szorgalmazza. Szerinte rosszabb ajánlatot kell tenni a Brexitet választó szigetországnak, mint amilyet az uniós tagságuk idején kaptak. A britek Verhofstadt szerint nem válogathatnak a tagság számukra kedvező elemeiből, miközben a számukra kedvezőtlenekből kimaradnának. A cél, hogy világos legyen: az unión kívül lenni nem lehet vonzó alternatíva a tagsággal szemben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére