Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vezércsere a szlovák kormányban

888.hu, MTI

2021.04.01. 14:20

Eduard Heger lett az új szlovák miniszterelnök. A kormányba visszatértek a koalíciós partnerek, és nagyon kevés személyi változás történt.

 

A szlovák kormánykoalíció a járványkezelési és az Igor Matovic miniszterelnök körüli személyes problémák miatt került válságba, ez a helyzet az elmúlt hetekben egészen a koalíciós válságig mélyült, amikor a szlovák miniszterelnök a saját koalíciós partnerei véleménye ellenére rendelt Szputnyik V vakcinát az oroszoktól. Hat miniszter mondott le a válság alatt, így végezetül Igor Matovic miniszterelnöknek is le kellett mondania, és a koalíciós pártok új kormány alakításába kezdtek.

Zuzana Caputová szlovák elnök azt nyilatkozta:

Az új kormánynak nem kellene formalitásként kezelnie az új kormányprogramot, mert annak újbóli megfogalmazása lehetőséget ad a változtatásokra.”

 

Eduard Heger volt pénzügyminiszter lett a miniszterelnök, Igor Matovic pedig a pénzügyminiszter. A hat tárcavezető közül, akik miatt kitört a kormányválság, sokan visszaültek a kormányba, és a koalíciós pártok miniszteri pozícióinak leosztása is megmaradt.

Egyedül a jobbközép koalíciós párt munka-, szociális és családügyi miniszteri posztját nem töltötték még be, így indul útjára Eduard Heger új kormánya, aki bízik benne, hogy

kormánya olyan stabil és összetartó kabinet lesz, amelyben a kölcsönös bizalom légköre uralkodik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére