Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vihar a biliben: kérdések az AstraZeneca vakcinája körül

Hökkön Melinda

2021.03.18. 14:45

Több európai országban is ideiglenesen betiltották a brit–svéd oltóanyagot, miután Németország európai szintű lavinát indított el bejelentésével, miszerint felfüggeszti a használatát.

 

A médiának köszönhetően elterjedt a köztudatban, hogy az oltás negatív következménye vérrög kialakulása lehet, ezért Németország betiltotta a használatát, majd a dominóhatásnak köszönhetően Olaszország, Spanyolország és Franciaország is követte a példáját. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerdán Genfben kiadott közleményében azonban megerősítette, hogy az AstraZeneca-vakcina hatásának előnyei nagyobbak, mint a hátrányai, és nem látja értelmét az oltóanyag további betiltásának, valamint felhívja a figyelmet arra, hogy a Johnson & Johnson oltásának használatát ajánlja azokban az országokban, ahol a koronavírus egyéb mutációi is kialakultak.

A Pfizer-vakcina kifejlesztésében részt vevő magyar kutató biológus,

Karikó Katalin szerint az oltóanyag nem okoz vérrögképződést,

ugyanis ez az egészségügyi probléma az oltóanyag beadásától függetlenül is létrejött volna az érintett személyeknél.

A szakemberek jelenlegi véleménye szerint nem okoz vérrögképződést az AstraZeneca vakcinája. Különböző hírek jelentek meg, például, hogy 27 idős ember meghalt egy héttel azután, hogy megkapta a vakcinát. Azt nem mondták, hogy 30 ezer idős embert vakcináltak, és a 30 ezerből halt meg ennyi. Azt sem mondták, hogy a 30 ezer idős ember közül, aki nem kapta meg a vakcinát, többen haltak meg egy hét alatt, mint 27-en

– nyilatkozta a biológus a Hír TV-nek.

Az oltóanyag néhány napos ideiglenes betiltása nagy kiesést generált a vakcinázás ütemezésében.

Elég volt az olaszok és az európaiak bőrére menő kereskedelmi háborúból, Brüsszelben valakit ezért felelősségre kell vonni, ha egy oltóanyag működik, mindegy milyen nemzetiségű, szerezzük be és használjuk”

– nyilatkozta Matteo Salvini, a jobboldali Liga vezetője.

Nem az olaszok az egyetlenek, akiknek elegük lett az oltóanyagok politikai okokból való megkülönböztetéséből.

A lengyel kormány szerint az EU-tagállamokban tevékenykedő sajtóorgánumok a felelősek azért, hogy az AstraZeneca védőoltásainak alkalmazását felfüggesztették – írja a liner.hu.

Az országok többségében ideiglenesen felfüggesztették a vakcinációt, mert elterjedtek a média által generált álhírek a szövődmények kapcsán. Meg vagyok győződve róla, hogy hamarosan mindenhol újból olthatnak az AstraZeneca vakcinájával”

– jelentette ki Michał Dworczyk, a lengyel miniszterelnöki hivatal kabinetfőnöke.

Dworczyk álláspontja, hogy egy jól szervezett álhírkampányról van szó, amelyet konkurens biotechnológiai vállalatok pénzelnek.

Amíg a legtöbb ország számára világossá vált, hogy az AstraZeneca körüli bizonytalanságok okozója a kollektív európai média, addig

Ukrajna állítása szerint Oroszország áll az oltóanyaggal szembeni bizonytalanság hátterében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére