Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbántól kérnek tanácsot a lengyelek

Horváth József György

2016.01.06. 14:58

A magyar kormányfõ egy napos magánlátogatást tesz Lengyelországban szerdán, a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság meghívására.
VARSÓ, 14:58

A magyar kormányfő egy napos magánlátogatást tesz Lengyelországban szerdán, a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság meghívására.

A VS.hu értesülései szerint Orbán a magánlátogatáson találkozik Lengyelország vezető jobboldali politikusaival. A találkozó helyszíne nem a varsói parlament, hanem egy dél-lengyelországi üdülőhely lesz.

A VS.hu forrásai szerint Orbán Viktor Beata Szydlo lengyel kormányfővel, valamint a Jog és Igazságosság (PiS) elnökével, Jaroslaw Kaczynskival, a lengyel politikai élet tényleges irányítójával is találkozik majd. A megbeszélések napirendje pontosan nem ismert, de az új lengyel kormány több olyan intézkedést is tett az utóbbi időben, amit a Fidesz kormány is meglépett megválasztása után.

A lengyel törvényhozás nemrégiben az unió célkeresztjébe került Alkotmánybíróságot és közmédiát ért intézkedéseivel. A Szydlo-kormány az eurózóna-csatlakozást is levette a napirendről. A törvényi változásokra reagálva az Európai Bizottság eljárást tervez indítani Varsóval szemben, ahogy annak idején 2010-ben Magyarország ellen is tette.

A két ország a kötelező menekültkvóta elutasításában is közös állásponton van, a VS.hu szerint a két párt és a kormány között bőven van lehetőség a tapasztalatcserére.

Orbán Viktor tavaly szeptemberben hasonló körülmények között, egy bajor kolostorban találkozott a német CSU vezetésével is. A CSU az európai bevándorlással kapcsolatban szintén azonos állásponton van a Fidesszel.

(VS.hu)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére