Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Világsztárok akarják megakadályozni az USA és Brazília klímaegyezményét

888.hu, MTI

2021.04.21. 16:00

Többek között Leonardo DiCaprio, Jane Fonda, Katy Perry és Joaquin Phoenix is arra kéri az amerikai elnököt, hogy ne egyezkedjen Bolsonaróval.

 

Jair Bolsonaro brazil elnök azzal vívta ki nagyon sok klímavédő és sztár haragját, hogy kormányzása alatt felgyorsult az őserdők kiirtása. Alapvetően e téma kapcsán kezdett tárgyalni az amerikai és a brazil vezetés. Most, hogy megállapodásra jutottak, és Bolsonaro környezetvédelmi minisztere a minap bejelentette, hogy

az Amazonas esőerdőinek megőrzéséhez nemzetközi pénzügyi támogatást vár,

elkezdték támadni őket a környezetvédő szervezetek és sztárok, mondván, addig nem érdemelnek semmilyen segítséget, amíg nem veszik figyelembe az ott élő őslakosok aggodalmait. A művészek nyílt levele emlékeztet arra, hogy őslakosok és civil szervezetek is aggodalmukat fejezték ki egy esetleges megállapodással kapcsolatban Brazília konzervatív vezetőjével, mivel Bolsonaro kormányzása alatt növekedtek az esőerdők őslakos őrzői elleni fenyegetések, az erdőirtások, a tüzek és az emberi jogok elleni támadások.

2019. januári hivatalba lépése óta Bolsonaro a befolyásos agrárüzleti érdekeltségek oldalára állt, támadta a környezetvédelmi aktivistákat, és külpolitikájában Donald Trump korábbi elnökhöz igazodott. Eközben a világ legnagyobb esőerdőjében, az Amazonas környékén folyó erdőirtás 2008 óta a legmagasabb szintre emelkedett.

Brazília egymilliárd dollárnyi külföldi támogatást kér ahhoz, hogy az erdőirtást egy év alatt 30-40 százalékkal csökkenteni tudja

– mondta Ricardo Salles brazil környezetvédelmi miniszter. Bolsonaro politikai irányvonalának bírálói azonban arra szólították fel Joe Biden amerikai elnököt, hogy eredmények nélkül ne adjon pénzt. Biden különleges klímamegbízottja, John Kerry április 16-án a Twitteren közölte: várja „az azonnali intézkedéseket és az őslakosokkal és a civil társadalommal való együttműködést, hogy ez a bejelentés kézzelfogható eredményeket hozhasson”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére