Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Visszatértek a Kennedyk, és egyből Trumpot támadják

888.hu

2019.09.22. 16:41

Jelöltként indul a jövő évi szövetségi szenátusi választásokon Joe Kennedy III., a Kennedy politikusdinasztia tagja.

Ötvenhét éve, 1962 óta ő az első a családból Edward Kennedy után, aki államában, Massachusettsben megpályázza a szenátusi tagságot.

A politikus támogatói előtt szombaton mondott beszédet Kelet-Bostonban, ahol több mint egy évszázada Írországból érkezve a család megtelepedett az Egyesült Államokban. „Donald Trump amerikai elnök arra késztette az embereket Amerikában, hogy régóta esedékes számvetést végezzenek, és az, ahogyan erre válaszolunk, elmond mindent arról, hogy kik vagyunk” – fogalmazott Joe Kennedy III.

Hozzátette, „le kell győznünk azt az összetört rendszert, amely lehetővé tette Trump számára, hogy a legfelső tisztségbe emelkedjen, le kell győznünk az elavult struktúrákat, a régi szabályokat, a mindennapi elnyomásokat és igazságtalanságokat, amelyek visszatartották az embereket a válaszadástól”.

Joe Kennedy III | Fotó: AFP

Joe Kennedy III. unokája az 51 éve meggyilkolt Robert F. Kennedynek, az ugyancsak merénylet áldozatává vált John F. Kennedy elnök öccsének. Robert F. Kennedy igazságügy-miniszter volt bátyja kormányában, majd öt évvel később indult az elnöki tisztségért, de még a Demokrata Pártban elért előválasztási győzelme után meggyilkolták Los Angelesben.

Unokája, a 38 éves Joe Kennedy III. a jövő évi demokrata párti előválasztáson a 73 éves Edward Markey-val mérkőzik meg a szövetségi szenátusi helyért.

A Kennedy családot rengeteg misztérium övezi a rejtélyes és tragikus gyilkosságok és halálesetek miatt. A modern popkultúra, leginkább a hollywoodi filmgyártás emelte fel és idealizálta John F. Kennedy elnököt és öccsét, Bobbyt, azonban a valóságban a Kennedyk nevéhez leginkább a politikai inkompetencia, a naivitás, a szexbotrányok és az USA világpolitikai mélyrepülésének kezdete fűződik (Disznó-öböli incidens Kubában, Dél-Vietnam felfegyverzése, a vietnami háború megalapozása, amelyet Lyndon B. Johnson elnök katasztrofálisan rossz adminisztrációja – Robert McNamara védelmi miniszterrel az élen – folytatott, és mely során 58 ezer amerikai katona és 2 millió vietnámi ember halt meg).

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére