Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Volt lengyel külügyminiszter: az nem megoldás, hogy Európába hozzunk mindenkit

Bokor Gábor

2019.10.07. 09:28

Witold Waszczykowski keményen kiosztotta a brüsszeli elitet, de bízik benne, hogy a következő garnitúra már jobban fogja végezni a munkáját, mint Junckerék.

A Magyar Hírlap interjút készített Witold Waszczykowski volt lengyel külügyminiszterrel, a Jog és Igazságosság (PiS) európai parlamenti képviselőjével, aki élesen bírálta a leköszönő Európai Bizottságot. A politikus leszögezte, hogy az Európai Parlament mostani ciklusa nagyon más, mint az előző.

Sokkal töredezettebbé vált, megszűnt a szociáldemokrata-néppárti nagykoalíció többsége. Több ideológiai és hatalmi harcra kell számítanunk, hiszen erősebbek lettek a zöldek és a franciákkal kiegészült liberálisok is. Néhány biztosjelölt, főleg a régiónkból, ennek áldozata lehet

– mondta Waszczykowski, majd úgy folytatta, hogy a bevándorláspártiak nemcsak a magyarokat próbálják gáncsolni, hanem a lengyeleket is, elsősorban Beata Szydlo volt lengyel kormányfőre gondol, akit több mint félmillió ember támogatott a legutóbbi választáson, de nem szavazták meg itt egy szakbizottság élére.

Nyíltan ki is mondták, hogy ezt azért teszik, mert ő egy olyan politikai mozgalom ikonja, amit ők nem akarnak elfogadni

– fogalmazott.

A lengyel diplomácia korábbi vezetője azt mondta, hogy az elmúlt években megjelent egy törekvés, melynek célja, hogy a tagállamok demokráciáit balliberális demokráciává változtassák, és igyekeznek kiszorítani azokat a tömörüléseket, melyek az olyan hagyományos értékekre épülnek, mint a hazafiasság, a kereszténység és a család.

Azonban mindezzel az indoktrinációval szemben egyes pártok, mint a Fidesz vagy a Jog és Igazságosság nemcsak hogy túléltek, hanem választásokat is mertek nyerni, ráadásul sikeresen irányítják az országukat. Lengyelországban közelednek az önkormányzati választások, a PiS győzelemre áll. Ez pedig frusztrálja a nyugat-euró­pai liberális politikusokat, hiszen nem értik, hogyan lehet ez, hiszen annyi energiát és pénzt, beleértve a Soros-alapítvány pénzét ölték a társadalmaink befolyásolásába

– közölte a lengyel politikus, aki a leköszönő EB-ről azt mondta, hogy az egy teljes katasztrófa volt, káoszt hagynak maguk után.

Fotó: AFP

Elmondása szerint Junckerék ahelyett, hogy megvédenék az EU-ban a négy szabadságelvet, az ellenkezőjét látjuk. Az uniós intézmények több olyan gazdasági intézkedést is támogattak az elmúlt években, amelyek sértették a nemzeti érdekeket.

Lengyelország például sok mindent feláldozott, de ez sem elég nekik. Szóval az unió belső ügyeiben katasztrofálisan teljesített a bizottság. Semmit sem oldott meg, ha pedig megpróbálta, akkor a nemzeti érdekeinkkel szemben tette

– mondta Waszczykowski.

A migrációs válsággal kapcsolatban úgy fogalmazott a lengyel képviselő, hogy Európa szomszédságában, Afrikában egymilliárd-háromszázmillió ember él, huszonöt év múlva kétszer ennyien lesznek és nem megoldás Európába hozni őket, hiszen Európa évtizedek alatt egy afrikai szigetté válna.

Évezredek alatt építettük fel az európai civilizációt, és ezt húsz év alatt le is lehet rombolni. Ez nem rasszizmus, csak óvatos politika a kultúránk, az életmódunk megóvására. Meg kell találnunk a módját, hogy megsegítsük ezeket az embereket a saját lakhelyükön. Először is többet kell tennünk azért, hogy békét teremtsünk a konfliktuszónákban

– közölte, majd hozzátette, hogy biztonságos zónákat kell teremteni Líbiában vagy Jordániában, ahol legalább néhány évig megfelelő körülmények között tartózkodhatnak az emberek. Most sok olyan tábor is van, ahol bűnbandák uralkodnak, gyakori a prostitúció, az emberkereskedelem, az erőszak.

Sok lehetőség van tehát, de az egész biztosan nem megoldás, hogy Európába hozzunk mindenkit

– ismertette.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére