Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Zelenszkij: Ukrajna júliustól vízumkötelezettséget vezet be az orosz állampolgároknak

888.hu

2022.06.17. 18:10

A vízumkötelezettség bevezetésének szükségességét az orosz állampolgárok számára az ukrán elnök azzal indokolta, hogy „ily módon hárítják el az Ukrajna nemzetbiztonságát, szuverenitását és területi integritását érő példátlan fenyegetéseket”.

 

Az államfő szavai szerint még pénteken az ukrán kormány határozatot hoz az ukrán-orosz vízummentességről szóló kormányközi megállapodás felmondásáról.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál emlékeztetett arra, hogy május 25-én Volodomir Zelenszkij bejelentette: támogatja azt a lakossági petíciót, amelynek aláírói követelték a vízumrendszer bevezetését Oroszországgal szemben, és utasította a kormányt ennek a kidolgozására.

Az ukrán elnök a Twitteren üdvözölte az Európai Bizottság döntését, amellyel a testület EU-tagjelölti státusz megadását javasolja Ukrajnának.

 

Ez az első lépés az EU-tagság felé, ami minden bizonnyal közelebb hozza győzelmünket is Oroszország ellen.”

 

– hangoztatta Zelenszkij.

Köszönetet mondott továbbá Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének és a testület minden tagjának „a történelmi döntésért”, és reményét fejezte ki, hogy az EU-csúcs a jövő héten jóváhagyja a határozatot.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére