Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Zeman: A Krím-félszigetet nem kaphatja vissza Ukrajna

Bokor Gábor

2016.09.09. 21:58

A cseh elnök, Milos Zeman szerint Ukrajna nem kaphatja vissza a Krim-félszigetet, hisz az már Oroszország szerves része.
PRÁGA, 21:58

A cseh elnök, Milos Zeman szerint Ukrajna nem kaphatja vissza a Krim-félszigetet, hisz az már Oroszország szerves része.

A Krím-félszigetet 2014-ben szerezte vissza Oroszország Ukrajnától egy elsöprő arányú, ám kétséges tisztaságú népszavazás után. Akkor a lakosság több mint 80 százaléka adta le szavazatát, és több mint 96 százalékuk voksolt az elszakadás mellett. 

A javarészt oroszok lakta félsziget elszakítása miatt az Egyesült Államok és az Európai Unió számos szankciót vezetett be Oroszország ellen, ám utóbb kiderült, hogy azok sokkal több problémát okoztak a nyugati hatalmaknak, mint az oroszoknak. 

Milos Zeman cseh politikus többször kikelt az EU-szankciók ellen, továbbá ő volt az egyedüli az uniós országok elnökei közül, aki elfogadta Vlagyimir Putyin meghívását a második világháborús megemlékezésre, 2015 májusában. 

Hruscsov kétségtelenül ostobaságot csinált 1954-ben, mikor elajándékozta a félszigetet Ukrajnának. A világ politikusai is beismerik, hogy a Krímet nem lehet visszaadni Ukrajnának. Az már Oroszországhoz tartozik minden tekintetben”

– jelentette ki a cseh államfő.

A stratégiailag fontos félszigeten számos nagy kikötője van az orosz hadseregnek. A térségben a napokban kezdtek egy több mint tízezer fős hadgyakorlatba az oroszok.

(Yahoo)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére