Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsonyi meglepetés a Neflixtől

888.hu

2021.12.27. 20:30

A Ne nézz fel! című szatirikus, sci-fivel rukkolt elő karácsonyra a Netflix. Ritka, hogy a platform filmjét kifejezetten ajánlani tudja az ember konzervatív szemmel, de ez most egy ilyen eset.

A Deep Impact című katasztrófa film alapeseményére, vagyis egy a bolygó élővilágát elpusztító üstökös becsapódásara fűzte fel Adam Mckay társadalom kritikus drámáját.

Talán alig-alig túlozva mutatja a nyugati társadalmakban eluralkodó végletes polarizációt, az infantilis celeb-világ és a közösségi média hatását az a normális emberek hétköznapjaira. Szemtelenül bemutat a tech-óriásokat vezető önelégült „messiásoknak”, a megvásárolható politikusoknak és a neten okoskodó megmondó embereknek. A film középpontjában álló probléma megoldásának egyre sürgetőbb volta és az egyre inkább elhatalmasodó neurotikus tömeghisztéria pedig komikus módon a végéig fenntartja a feszültséget.

A komikus csomagolás alatt pedig a film nyíltan felteszi azt a kérdést, hogy van-e egyáltalán bármi önvédelmi reflexe az amerikai társadalomnak, vagy a közösségi média zaja és a politikai érdek egészen a vég beálltáig felül tud kerekedni a a józan észen.

Talán ennyit lehet elmondani anélkül, hogy az ember gigantikus spoilerekbe bocsátkozzon, de érdemes beszélni a film nagy meglepetéseiről.

A szereplő gárda a jelentéktelenebb mellékszerepekig egészen bravúros. Leonado DiCaprio, Jennifer Lawrence, Timothée Chalamet, Meryl Streep, Jonah Hill, Cate Blanchett, Mark Rylance és Rob Morgan kapták a jelentősebb szerepeket és kijelenthető, hogy hibátlanul formálták meg a rájuk osztott karaktereket.

Külön meglepetés volt az is, hogy ezúttal az identitás politika nem kapott szerepet a történetben. Nincsen meleglobbista vagy BLM fanatikus a főszerepben, ami a Netflixtől kifejezetten szokatlan. Ezen kívül pedig még egy a liberálisok szívének kedves kiadós, de annál indokolatlanabb trumpozás kimaradt egy-két félreeső kampány szimbólumon kívül. Vannak még csodák.

Aki tehát a két ünnep közt egy elgondolkodtató vígjátékot keres, az Adam McKay filmjével nem fog csalódni.

(Borítókép forrása: Youtube)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére