Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A genderõrület jegyében 5 éven belül elárasztják a drogériákat a férfi kozmetikumok

Vincze Viktor Attila

2017.08.09. 13:28

Vismay Sharma, a L'Oreal kozmetikai óriás brit ügyvezetõ igazgatója a Daily Telegraph számára nyilatkozva azt közölte, hogy a számításaik szerint a férfiak körében olyan gyorsan növekszik majd a kereslet a férfi kozmetikumok és sminktermékek iránt, hogy hamarosan nagy, önálló pultokat kell majd létesíteni a férfiak sminktermékei számára a drogériákban.

Vismay Sharma szerint ma már nem tabu a férfiak sminkelése. Sőt, a kozmetikai multicégek reményei szerint a drogériák kínálatában 5-7 éven belül a férfi kozmetikumok a női termékekhez hasonló arányt érnek majd el. A L'Oreal brit ügyvezető igazgatója úgy véli, hogy a sminkelés annak köszönhetően válik majd egyre inkább elfogadottá a férfiak körében, hogy növekszik majd a társadalmakon belül az úgynevezett  "szelfigeneráció" számaránya.

A Daily Telegraph úgy tudja, hogy az ASOS online kiskereskedelmi láncolat már megkezdte egy férfi szépségápoló csomagnak az értékesítését, amely kozmetikumokat és olyan sminktermékeket is tartalmaz, mint a szempillaspirál.

A férfi kozmetikumok iránti egyre növekvő kereslet kielégítésére a nyugati világ sztársminkesei is reagáltak; weboldalaikon olyan videókat helyeztek el, amelyek kifejezetten a férfiak számára adnak szépségápolási, sminkelési tanácsokat.

Ilyen videó látható a make-up mogulnak tartott Charlotte Tilbury honlapján is:

Tavaly a 26 éves szépségfilmblogger, Gary Thompson lett az első férfi, aki egy sminkreklámban szerepelt. A L'Oreal True Match Foundation hirdetésében a híresség mellett Cheryl Fernandez-Versini is szerepelt.

A reklámmal kapcsolatban Gary úgy nyilatkozott:

Öt évvel ezelőtt, ha a férfiak sminkjéről volt szó, akkor még mindenki extrém, szikrázó szemhéjpúderra gondolt. Ez ma már nem így van, mert a férfiak sminkje nem kell, hogy extrém legyen. Tehát bátran használhatnak a férfiak természetes alapozást és kontúrozást, nem kell extrémen kisminkelniük magukat. "

 

Reméljük, hogy a gendersemlegesség jegyében a közeljövőben nem lesz minden férfi számára kötelező az Európai Unió tagállamaiban a sminkelés. Vajon mi lenne a véleménye Berzsenyi Dánielnek – A magyarokhoz című óda szerzőjének – a sminkelésről, aki a "rút szibarita váz férfiak" miatt aggódott 1810-ben?  Szibarisz ókori város lakói az élvezetek mindenek fölötti hajszolásáról lettek híresek, gazdag városuk pusztulását az okozta, hogy hedonizmusuk miatt képtelenek lettek az őket megtámadó ellenséggel szembeni védekezésre. Ezért lett a szibarita elnevezés az önmaga pusztulását eredményező, értelmetlenül élvhajhász, önpusztító, hedonista élet szinonimája a nyugati kultúrkörben. 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére