Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A nézõk kiakadtak, mivel a híresen objektív BBC nem közvetítette a manchesteri terrortámadás emlékkoncertjét

Bokor Gábor

2017.09.10. 13:58

Óriási a felháborodás a britek körében, ugyanis a közszolgálati adó nem adta a manchesteri terrortámadás utáni elsõ emlékkoncertet, helyette egy komolyzenei fesztiválról sugároztak.

A májusi, 22 halálos áldozattal járó terrortámadás óta először nyitott ki a Manchester Arena, ahol egy adománykoncertet rendeztek meg. A We Are Manchester nevű előadást azzal a céllal tartották, hogy a befolyt bevételből a túlélők gyógyulását támogassák.

Bár a szervezők egy nagyszabású show-t szerveztek neves fellépőkkel, a brit közszolgálati adó, a BBC úgy döntött, hogy nem sugározza a koncertet. Dühös bejegyzések százai lepték el a csatorna közösségi oldalait, tízezrek nézték volna élőben az emlékkoncertet, amelyre amúgy 14 000 ember vett jegyet.

Egy vicc, hogy a koncertet nem adja a BBC"

– írta egyikük. 

Egy másikuk amiatt háborodott, hogy az emlékkoncert helyett a Proms nevű komolyzenei fesztiválról közvetítettek, amit az utóbbi időkben alig néznek már. 

A manchesteri koncertet Andy Burnham polgármester nyitotta meg azzal, hogy felolvasta a 22 halálos áldozat nevét. Az iszlamista terrortámadás következtében elhunytak rokonai is a lelátókon voltak, akiket a közönség hatalmas ovációval köszöntött. 

Május 22-én Ariana Grande koncertje alatt a líbiai Salman Abedi a testére felszerelt robbanószerkezettel a csarnokban felrobbantotta magát. A detonáció következtében a halálos áldozatok mellett több százan sérültek meg. 

Az épületben keletkezett károkat helyreállították. A terrortámadás óta több biztonsági intézkedést is bevezettek a koncertteremben. Azon kívül, hogy bekamerázták az egész arénát, a koncertekre a továbbiakban tilos bevinni hátizsákokat. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére