Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A vártnál kevesebb Star Wars-játékot adnak el, kezd kifulladni a franchise

Forisek Ádám

2018.01.18. 20:55

Nem minden halad a tervek szerint a jobb napokat is látott franchise háza táján.

Nem elég, hogy a Disney egy kapitálisan gagyi filmet dobott piacra december közepén, de ráadásul Kínában óriási bukta lett: mindössze két hétig volt műsoron, majd le kellett venni, annyira nem nézte senki Az utolsó Jediket. Most pedig újabb veszteség érte a Star Warst, hiszen úgy tűnik, az eddig aduásznak hitt bevételi terület, a játékeladás is ráfizetéses.

A Bloomberg arról ír, hogy 2017-ben még az új „film” ellenére is a vártnál jóval kevesebb játékot tudtak csak értékesíteni, pedig ez a franchise indította el az egész jelenséget mintegy negyven évvel ezelőtt.

A BMO Capital Markets elemzője, Gerrick Johnson szerint egyfajta kifulladáson megy át a Star Wars. Hollywood ugyanis teljesen rápörgött a játékok árusítására, és e gondolat köré forgatják filmjeiket is. Ezt a logikát szolgálják például a porgok is Az utolsó Jedikben.

A bökkenő azonban az, hogy a fiatalok – a tengerentúlon legalábbis – egyre nagyobb mértékben hagyják ott a mozitermeket, hogy máshol keressék a szórakozást: YouTube-on, Netflixen vagy közösségi oldalakon.

A játékokra 2017-ben így nem a fiatalok, hanem főleg az idősebb gyűjtögetők röppentek rá, ám utána az érdeklődés igencsak visszaesett. S bár még mindig a Star Wars-franchise adja el a legtöbb játékot, ugyanakkor a 2017-es év tanulsága valószínűleg az lesz, hogy a játékipar sikerességét nem lehet teljes egészében a filmre alapozni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére