Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az összeesküvés-elméletek sem csillapítják a lottólázat

888.hu

2020.02.15. 08:07

Még a lottózókban éppen szelvényt feladó játékosok között is akad, aki hisz a városi legendában, miszerint a nagy lottónyereményeket “valaki” megbundázza. De az emberek akkor is játszanak. Főleg most, hogy 4 milliárd 737 millió a tét.

Amikor megírtuk, hogy az Ötöslottón ezen a héten tízemeletnyi magas pénzköteget lehet nyerni, hiszen minden idők negyedik legnagyobb nyereménye, 4 milliárd 737 millió forint vár a szerencsés tippelő(k)re, olvasóink tipikusnak mondható véleménye az volt a 888.hu Facebook-oldalán, hogy ekkora összeget már nem vihet el egy átlagos játékos.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Ilyenkor sose játszok, mert ennyi pénzt már neked úgysem engednek megnyerni.”,

írta egyik olvasónk. Egy másik szerint “Miután minden lottószámot számítógépben tárolnak, tudják mely számot kell kihúzni... csalás az egész!!!”

Volt olyan is, aki a számítógépes technológia előtt idők húzásaiban hit inkább: “Tömény manipuláció, én emlékszem, mikor a régi rendszer volt, és egy fémládába kellett bedobni a szelvényt, és három hónapig nem volt ötös, már hörgött a jónép, de most ugye tudják, hogy milyen számokat játszunk meg, elgondolkoztató a halmózodás, nemde játékosok?!”

Fotó: Kozma Zsuzsi

Persze higgadtabb hang is akadt: “Aranyos, mikor a sok ostoba nem fogja fel, hogy nem azért nem nyer, mert csalnak, hanem azért, mert nagyon kicsi az esélye.

Olyan kicsi, hogy ha ezer évig játszanál minden héten 100 szelvénnyel, még akkor sem lenne biztos, hogy akár egy telitalálatod is lenne...”

Azt nem tudjuk, vajon ennyi kétkedő között miért emelkedik mégis az egekbe a magas nyereményösszeg idején feladott szelvények száma, hiszen

a múlt héten az átlagos 3,3 millió alapjáték helyett több mint 5 milliót játszottak meg a fogadók,

ezért megkérdeztünk olyanokat is, akik éppen feladták a maguk szelvényét.

Sándor (44) például nem hisz a városi legendákban, évek óta állandó számokkal játszik az Ötös- és a Hatoslottón. Minden héten megjátssza őket, mert nem szeretné a saját számait viszontlátni a nyertes számok között, amikor éppen nem játssza meg őket.

Fotó: Kozma Zsuzsi

“Azt is szokták mondani, hogy nem fizetik ki. Ebben sem hiszek, szerintem kifizetik. Milliós összeget eddig még nem nyertem, de ismertem olyat, aki szép nagy összeget vihetett haza. Ők öten álltak össze.

Ha nekik kifizették, akkor nekem is ki fogják…

Egyszer már nyertem háromszázezer forintot, azt is kifizették 2-3 éve.”

Persze vannak hívők is, egy hölgyjátékos annyira hisz a számhúzás véletlenszerűségében, hogy stratégia nélkül játszik.

Fotó: Kozma Zsuzsi

“Van, hogy ránézek öt számra van, hogy egymás melleti számokat játszok meg.”

Igaz: “kocalottósnak” tartja magát, aki csak nagy nyeremény idején játszik. “Az ember annyi hülyeségre költ pénzt. Ennyi belefér. Még jól is kijöhet. Vak tyúk is talál szemet.”

Fotó: Kozma Zsuzsi

A bundagyanú miatt aggódokat megnyugtathatjuk: a gépi lottósorsolásokon

csak olyan gépek és eszközök vehetnek részt, amelyeket a mérésügyi hivatal bevizsgált.

A biztonság kedvéért minden szerkezetből van tartalék is, ha a főgép elromlana. Ha pedig a tartalék is elromlik, akkor még mindig ott a sorsológömb, amiből kézzel húzhatják ki a golyókat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére