Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Behódolt az Instagram a muszlimoknak

Pörge Béla

2019.02.14. 22:00

A homoszexuálisok jogaira máskor oly érzékeny közösségi média ezúttal inkább törölt egy posztot, amiben egy muszlim fiú bevallotta, hogy homoszexuális.

A Breitbart számolt be a hírről, hogy szerdán az Instagram törölte egy indonéziai felhasználójának a fiókját. A közösségi oldal azért törölte a fiókot, mert annak tulajdonosa nyilvános posztban írt arról, hogy homoszexuális.

A fiatal férfi először azt írta ki, hogy nagyon vallásos a családja, naponta ötször kell imádkoznia, azonban van egy titka. Hogy mi a titok, az a következő posztból derült ki.

Mások előtt nagyon vallásos vagyok, de a magánéletemben meleg vagyok"

– írta.

Egy ilyen posztot Európában vagy Észak-Amerikában vélhetően közöny, vagy a liberálisok általi üdvrivalgás fogadott volna. Indonéziában, a világ legnagyobb iszlám országában azonban más a helyzet, hiszen ott az iszlám a hivatalos vallás, így aztán óriási felháborodás és mocskolódás indult el a közösségi médiában.

Sokan úgy gondolták, hogy ez a poszt sérti az iszlám vallás normáit, sőt blaszfémiának, azaz istenkáromlásnak minősül. Ezt nemcsak kommentelők gondolták így, hanem politikusok is: az ország kommunikációért felelős minisztériumának szóvivője hivatalosan is megköszönte az Instagramnak a törlést.

Az egész történet rengeteg kérdést vet fel, a legfontosabb talán az, hogy a máskor az LMBTQ-jogokra oly érzékeny liberális megmondóemberek most miért hallgatnak? Csak azért mert valaki muszlim, már szabad homofóbnak lennie?

Megannyi kérdés, amire sosem fogunk választ kapni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére