Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Cristiano Ronaldo: valaki az én káromon akar hírnevet szerezni

Csordás Bettina

2018.10.04. 10:04

A portugál klasszis a #metoo legújabb vádlottja, vagy inkább igazi áldozata. Cristiano Ronaldo megszólalt, a Twitteren tagadta a nemi erõszak vádját.

A híres futballsztárt is elérte a MeToo-hullám. Nemrégiben egy nő azzal állt elő, hogy a focista még 2009-ben, tehát közel 10 éve szexuálisan zaklatta őt, majd fizetett neki azért, hogy hallgasson az atrocitás részleteiről.

A most 34 éves Kathryn Mayorga a múlt héten egy interjúban azt állította, hogy a Juventus játékosa 2009-ben egy Las Vegas-i hotelszobában megerőszakolta, a hallgatásáért pedig 375 ezer dollárt fizetett neki. A nő ügyvédje szerint Mayorga a MeToo-mozgalom miatt állt ki a nyilvánosság elé.

Kathrynnek azok a nők adtak bátorságot, akik elmondták a történetüket, ezért döntött ő is így"

nyilatkozta a nő ügyvédje, Leslie Stovall.

Cristiano Ronaldo is megszólalt az ügyben. Twitter-oldalára az alábbi bejegyzést posztolta:

Határozottan visszautasítom az ellenem felhozott vádakat. A nemi erőszak egy gyalázatos bűn, amely ellenkezik mindazzal, amiben hiszek. Nem akarom táplálni azokat a spekulációkat, amelyeket azok terjesztenek rólam, akik az én káromon akarnak hírnevet szerezni maguknak. A tiszta lelkiismeretem lehetővé teszi, hogy nyugodtan várjam a vizsgálatok eredményét."

A Juventus játékosa tagadja a vádakat, szerinte mindketten akarták a szexet. Mayorga ügyvédje viszont a beadott keresetben feltüntet egy dokumentumot, melyben Ronaldo is elismeri, hogy a nő többször is nemet mondott neki, valamint kérte, hogy hagyja abba a szexuális aktust.

A Las Vegas-i rendőrség megerősítette, hogy 2009-ben valóban vizsgálták a nő panaszát. Feljelentésében azonban nem adott leírást az állítólagos erőszakolójáról, és a helyszínt sem jelölte meg. A hatóság most szeptemberben újra megnyitotta az ügyet.

Továbbra sem csendesedik a MeToo-kampány. Az első vádak a #metoo szellemében 1 évvel ezelőtt láttak napvilágot, pontosabban holnap bonthatják a pezsgőt az "áldozatok" a MeToo-mozgalom 1 éves sikeres érfordulója alkalmából. 2017. szeptember 5-én robbant ki a botrány, az első vádak az azóta szexuális csúcsragadozóvá avanzsált Harvey Weinstein ellen szóltak, de megannyi híresség és civil állampolgár lett a #metoo által megcímkézve, így ezernyi érintettről beszélhetünk. A szexuális zaklatási botrány számos társadalmi, morális és politikai kérdést vet fel, az elmúlt 1 év egyik legégetőbb, a média által leginkább felkapott kérdéskörré vált. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére