Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elton Johnnak úgy látszik, nem tetszett a Harry herceg esküvõjén összevissza beszélve prédikáló lelkész

Vincze Viktor Attila

2018.05.21. 18:31

Már-már a szélsõségekbe hajlóan forma- és hagyománybontó volt Harry herceg esküvõje. A windsori esküvõi ceremónián Elton John is ott volt, aki az arckifejezése alapján nem igazán díjazta a menyasszony családjának kérésére prédikáló amerikai tiszteletes rabszolgatartástól Martin Luther Kingig eljutó szentbeszédét.

Harry herceg és Meghan Markle windsori esküvőjén – a menyasszony családjának kérésére – prédikáló Michael Curry amerikai tiszteletesnek a királyi család hagyományaitól eltérő, rendhagyó előadása szemmel láthatóan többekben megrökönyödést keltett és sokakat megmosolyogtatott.

Michael Curry, az amerikai episzkopális egyház főtisztelendője, Chicago püspöke, az anglikán világunió amerikai tagozatához tartozó episzkopális egyház vallási vezetője a menyasszony kérésére utazott Windsorba, hogy részt vegyen az esküvőn. Bár a szertartást a Canterbury érsek és a windsori tiszteletes vezette, a szentbeszédet az amerikai tiszteletes tartotta.

Az angolszász világ sajtója szerint az arckifejezése alapján Elton John tetszését egyáltalán nem nyerte el a színes bőrű tiszteletes rendhagyó templomi eszmefuttatása a rabszolgaságról, tűzről, szerelemről és Jézusról.

Curry tiszteletes a házasságról szóló beszédében a fekete rabszolgáktól Martin Luther Kingen át jutott el Jézusig, illetve Harry herceg esküvőjéig.

A tiszteletes előadása közben egyesek – mint például a királyi család több tagja is – a nevetésük visszatartásával küzdöttek, míg mások – mint például Sir Elton John – döbbent arccal hallgatták azt. 

A brit sajtó kritikusabb, konzervatívabb része szerint az amerikai tiszteletes prédikációjának sem a tartalma, sem pedig az előadásmódja nem felelt meg a brit királyi családi esküvő által támasztott követelményeknek. 

Elton John egyébként a brit királyi család régi jó barátjaként egyébként nemcsak az egyházi szertartáson volt jelen, de az esküvő utáni fogadáson több számot is eljátszott az ünneplő násznépnek és a frissen egybekelt párnak. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére