Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

II. Erzsébet unokája, Harry herceg komoly problémákkal küszködött

Tóth Dalma

2017.04.17. 12:57

A brit királyi család egyik tagja, Harry herceg egészen mostanáig küszködött a benne uralkodó agresszióval, miután édesanyja halálát követõen magába fojtotta a gyászt.

Diana hercegnő másodszülött fia, Harry herceg a The Daily Telegraph című konzervatív brit napilapnak beszélt gondjairól. A 32 éves herceg őszintén elmesélte, hogy édesanyja halála után minden érzelmét magába temette, aminek sajnos megvolt az eredménye a munkájára, a magánéletére és a mentális állapotára nézve.

Sokszor a teljes összeomlás közvetlen közelébe kerültem"

– vallotta be Harry herceg.

A 32 éves herceg elmondása szerint sokszor legszívesebben orrba vert volna valakit. Az benne dúló agresszió feldolgozásában sokat segített, hogy elkezdett bokszolni, majd bátyja, Vilmos herceg tanácsára szakértőhöz fordult. Miután elkezdte kiadni magából a gyászt és a lelkében dúló érzelmi kavalkádot, megkönnyebbült. Rájött, hogy nincs együl, és még rengetegen szenvednek hasonló lelki problémáktól. 

A brit uralkodó unokája azonban sokáig szemet hunyt a problémák felett. Arra kényszerítette magát, hogy ne gondoljon elhunyt édesanyjára. Harry szerint a brit hadseregnek köszönheti, hogy nem züllött el teljesen. A herceg 10 évet töltött a seregben. Leszerelésekor, két évvel ezelőtt már utalt a komoly lelki és magánéleti problémáira.

Elborzadva gondolok arra, hogy hol lennék most a hadsereg nélkül (...) Bámulatra méltó, hogy mi mindent köszönhetek a katonaságnak"

– fogalmazott 2015 tavaszán a The Sunday Times című tekintélyes konzervatív vasárnapi brit lapnak.

Harry a legtekintélyesebb brit tisztképző akadémián, Sandhurstben végzett 2005-ben. Ezután – kitüntetéssel – a brit hadsereg legkorszerűbb és legnagyobb tűzerejű helikopterére, az Apache-ra szóló első tiszti és lövészképesítést is megszerezte. Kétszer is megjárta az afganisztáni frontot, legutóbb öt éve, amikor már az Apache támadó helikopterekkel hajtott végre közvetlen hadszíntéri bevetéseket.

Lassan húsz éve lesz annak, hogy Diana hercegnő egy párizsi autószerencsétlenségben életét vesztette. Harry és Vilmos herceg az évforduló alkalmából szobrot állíttat édesanyjuk emlékére. A szobor Diana egykori, Vilmos és Harry jelenlegi londoni rezidenciája, a Kensington-palota parkjának nyilvánosan látogatható részén áll majd.

II. Erzsébet királynő 2004-ben avatta fel a Diana emlékére készített szökőkutat a londoni Hyde Parkban. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére