Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kétszer többet mennek betegszabira a vegánok

Bokor Gábor

2019.01.14. 11:00

Egy új tanulmány szerint azok, akik csak növényi eredetû élelmiszereket fogyasztanak, kétszer annyi idõt töltenek betegszabadságon, mint azok, akik rendszeresen fogyasztanak húst is.

Egy brit kutatás szerint azok, akik nem fogyasztanak semmilyen állati eredetű élelmiszert, kétszer több betegszabadságot vesznek ki egy évben. A tavaly végzett vizsgálat során ezer irodai dolgozó életét követték nyomon a szakértők. 

A vegán munkavállalók a statisztikák szerint évente átlagosan öt szabadnapot vesznek ki amiatt, mert megbetegedtek és nem tudják elvégezni a munkájukat. Ez több mint kétszerese a húst is fogyasztó társaik ugyanezen okból kivett szabadnapjainak a számánál. Az átlagokat tekintve az influenzaszezonban a vegánok 2,6-szor látogatták meg a háziorvosukat, míg a nemzeti átlag, melybe bele tartoznak a húsevők is, mindössze 0,7.

Terrorelhárítókat kellett bevetni, mert vegánok támadtak meg a húsipari dolgozókat

Terrorelhárítókat kellett bevetni, mert vegánok támadtak meg a húsipari dolgozókat - 888.hu A Javascript futását engedélyeznie kell ahhoz, hogy ez az oldal hibátlanul megjelenjen! Ugrás a tartalomhoz 2018. december 31. 09:30 Szürreális történet Nagy-Britanniából. Az elmúlt hónapokban rengeteg támadás ért húsipari dolgozókat a munkájuk miatt.

A betegszabadságok számát tekintve a kutatók megállapították, hogy 2018-ban a vegán közösség tagjai többször dőltek ágynak, mint bármikor korábban. Érdekesség, hogy a húst is fogyasztóknál ez a szám teljesen mást mutat: legtöbbjük úgy nyilatkozott, hogy a tavalyi esztendőben vagy annyit, vagy kevesebbet volt betegszabadságon, mint a korábbi években. 

A Fisherman’s Friend éves felméréséből kiderül az is, hogy az Y generáció tagjai, a mai fiatalok háromszor többet mennek betegszabira, mint az 55 évesek vagy az annál idősebbek. Megállapították, hogy a Nottinghamből, Londonból és Norwichből származó dolgozók veszik ki a legtöbb szabadnapot betegségre hivatkozva. 

A Medical News Today szerint a vegetáriánusok és vegánok között jóval magasabb a cinkhiány előfordulása, ami súlyos betegségekhez vezethet, ezenfelül náluk jóval alacsonyabb kobalamin, azaz a B12-vitamin szintje, melyet leginkább csak az állati eredetű élelmiszerekből lehet bevinni a szervezetbe. Ez pedig az immunrendszer súlyos legyengüléséhez vezethet. 

A Comparethemarket szerint a szigetországban tavaly 3,5 millió fős volt a vegán közösség. Erre a közösségre a piac és a multinacionális cégek is egyre jobban ráfeküdnek, sorra jelennek meg a vegán húskészítmények. A Mintel szerint Nagy-Britannia piacvezető a vegán élelmiszerek gyártásában és forgalmazásában. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére