Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Most egy transznemű perelte be a keresztény cukrászt, amiért nem hajlandó homotortát csinálni

Bokor Gábor

2019.06.12. 13:52

Szabályos hadjáratot folytatnak az LMBTQXYZ-aktivisták a Masterpiece Cakeshop cukrászda tulajdonosa ellen, amiért nem hajlandó az azonos neműek számára esküvői tortát készíteni. Jack Phillips kiáll az elvei mellett, ez pedig egyre jobban böki a liberálisok csőrét.

Évek óta az LMBTQ-közösség céltábláján szerepel Jack Phillips. Az amerikai cukrászról először 2012-ben lehetett hallani, mikor megtagadta egy homoszexuális pár kérését, hogy esküvői tortát készítsen a számukra. Az ügyből óriási botrány lett, mindenki azon vitázott, joga van-e a cukrásznak nemet mondani egy felkérésre.

Jack Phillips | Fotó: AFP

A férfi több pert is megnyert már, a bíróság rendre neki ad igazat azokban az ügyekben, melyek arról szólnak, hogy ő most vajon sérti-e a homoszexuálisok jogait vagy kiállhat-e a saját hite mellett, keresztény létére mondhat-e nemet a tőle tortát rendelő homoszexuálisok felkérésére. Mindannyiszor bebizonyosodott, hogy Phillips nem sértette meg az egynemű párok jogait. Az ítélethozatalnál a bírák mindig arra jutottak, hogy a cukrász-bolttulajdonos nem amiatt nem hajtotta végre a rendeléseket, mert a kuncsaftok homoszexuálisok voltak, hanem mert felháborítónak tartotta az általuk igényelt motívumokat, így pedig hátrányos megkülönböztetésről szó nincs, hiába szeretnék ezt látni az aktivisták.

A denveri cukrászt a napokban a transznemű Autumn Scardina perelte be, ő volt az, aki legelőször bíróság elé citálta a keresztény férfit. A történet nagyjából ugyanúgy zajlott, mint pár évvel ezelőtt. Scardina bement a cukrászdába, rendelni akart egy tortát. Phillips mondta, hogy semmi akadálya, ám mikor a transznemű elmesélte, hogy egy nemváltáson átesett társának lenne a sütemény, hogy így ünnepeljék azt meg, a cukrász erre nemet mondott. Ezen Scardina felháborodott és bírósághoz fordult.

Colorado állam egy hasonló ügyben pár hónapja egyszer már hozott döntést. Nyilvánvaló, hogy ez egy újabb, kétségbeesett támadás a transznemű részéről, hogy lejárassa a cukrászmestert

– mondta Phillips ügyvédje.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére