Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szakállat ragasztanak magukra az iráni nõk, hogy focimeccsre mehessenek

Bokor Gábor

2018.05.03. 22:28

Valahogy ki akarnak jutni a mérkõzésekre a nõk, ami Iránban nem egyszerû.

Mivel a perzsa államban a szigorú síita iszlám szerint történik minden, a nők nem mehetnek csak úgy focimeccsre. Mivel őket is érdekli, hogyan szerepelnek a hazai bajnokságban a csapatok, a legfurcsább módszerekkel próbálják meg kijátszani a biztonsági szolgálatot, hogy bejussanak a stadionokba.

Nemrég kezdtek el az Instagramon terjedni azok a felvételek, melyeken iráni nők láthatók, amint épp a meccset nézik. Úgy jutottak be a sportcsarnokokba, hogy műszakállat és bajszot ragasztottak magukra, hogy úgy nézzenek ki, mint a férfiak.

Az iráni nők hivatalosan azért tiltották ki sokáig teljesen a meccsekről, hogy ne hallják a drukkerek esetleges káromkodásait. Az 1979-es iráni iszlám forradalmat követően mehettek először nők sporteseményekre a perzsa államban, azonban akkor is csak szigorú megszorítások és korlátozások mellett.

Idén februárban mehettek először kosárlabdameccsre a nők Teheránban, azonban a férfiaktól elkülönítve ültették őket.

Az országban szigorú szabályok rendelkeznek arról is, hogy a gyengébb nem tagjai hogyan mehetnek ki az utcára, mibe öltözhetnek.

A statisztikák szerint idén márciusban 35 nőt tartóztattak le azzal a váddal, hogy álruhában akartak megnézni egy meccset.

Az iráni sportszövetség tavaly egy évre eltiltotta néhány női játékosát attól, hogy sporteseményeken jelenjenek meg, mivel ők egy kínai torna során megsértették az iszlám dresszkódot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére