Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több mint félmillió fenyõfát visz el a napokban a közterület-fenntartó

Bokor Gábor

2019.01.04. 12:00

Mintegy 500-600 ezer fenyõfát gyûjt össze és szállít el a Fõvárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) az ünnepek után.

A társaság az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta, a kihelyezés főidőszakában, január 6-tól egy-másfél hónapig úgynevezett fenyőfajáratok szállítják el a fákat, előtte és utána normál hulladékszállító gépekkel, valamint a nagy méretű fákat külön gyűjtőjárművel gyűjtik össze.

A fákat a kukák mellé, vagy a több mint 250 kijelölt gyűjtőhely egyikére lehet kitenni úgy, hogy azok ne akadályozzák a gyalogosokat, a gépkocsiforgalmat és az úttesten parkolást sem. Hozzátették, a fenyőfákat összeaprítják, majd a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű kazánjaiba viszik.

A fenyő a magas gyantatartalom miatt kitűnő tüzelőanyag, amelyből elégetéssel több tízezer budapesti háztartás számára biztosítanak fűtési gőzt és villamos áramot – olvasható a közleményben. Az FKF Nonprofit Zrt. munkavégzésével kapcsolatos információk, valamint a kijelölt gyűjtőhelyek listája kerületi bontásban megtalálható a társaság honlapján, a www.fkf.hu oldalon, és a +36 80 353 353-as telefonszámon is lehet érdeklődni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére