Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Továbbra is Angela Merkel a világ legbefolyásosabb nõje

Tóth Dalma

2017.11.03. 17:58

A Forbes magazin idei összeállítása szerint egymás után hetedszerre Angela Merkel a világ legbefolyásosabb asszonya.

A német kancellár így összesen tizenkétszer nyerte el a címet. A Forbes szerint Merkelnek nehéz éve volt a német választások miatt, de a jövőben is sok kihívással néz szembe a Brexit és a migránsellenes hangulat folytán. A német kancellárt tavaly a világ harmadik legbefolyásosabb emberének választották, a Nyugat utolsó liberális bástyájának nevezve őt.

A lista második helyezettje Theresa May brit miniszterelnök lett. Tavaly Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje állt a második helyen, de idén az amerikai választások elvesztésével már csak a 65. helyet tudta megszerezni.

A világon a harmadik legbefolyásosabb nő Melinda Gates lett, a Gates Alapítvány társelnöke. A Facebook-vezér Sheryl Sandberg a negyedik helyen végzett, az ötödik pedig Mary Bara, a General Motors főnöke lett.

Az IMF vezetője Christine Lagarde a hetedik helyen végzett. Ivanka Trumpot pedig a világ 19. legbefolyásosabb nőjének ítélték. II. Erzsébet királynő idén a 26. helyet szerezte meg, de Kate Middleton, azaz Katalin cambridge-i hercegné nem fért már fel a listára.

Az összeállításban viszont ott szerepel Beyonce amerikai énekesnő is, ő az 50. helyet szerezte meg. Mark Zuckerberg, a Facebook megálmodójának felesége, Priscilla Chan a 69. helyen végzett. A Harry Potter könyvek írója, J. K. Rowling a 88. legbefolyásosabb nő lett az idén.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére