Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb sztár hivatkozott nemsemlegesen gyermekére

888.hu

2022.06.22. 10:40

A popsztár és színésznő Jennifer Lopez nemrégiben egy nyilvános eseményen mutatta be 14 éves lányát, Emme Maribel Muñiz-t, nemsemleges névmásokat használva, ezzel csatlakozott azon hírességek hullámához, akik átvették ezt a trendet.

 

A Los Angeles-i LA Dodgers Alapítvány Blue Diamond gáláján csütörtök este fellépő Jennifer Lopez rutinszerűen „they” és „them” néven említette lányát.
„Utoljára egy ilyen nagy stadionban léptünk fel együtt, és mindig megkérem »őket«, hogy énekeljen velem, de nem akar.” – mondta Lopez.
„Szóval ez egy nagyon különleges alkalom.” Magyarul ez a mondat nem hangzik polkorrektnek, de angolul a színész a she női névmás helyett a they/them nemsemleges névmást használta. (ami amúgy magyarul azt jelenti, hogy „ők”).

Sokba kerül nekem, amikor kijön. De minden egyes fillért megér, mert »ők« minden idők kedvenc duettpartnerem.”

– tette hozzá.

Emme egy rózsaszín blúzt és rövidnadrágot viselt, amit egy fekete LA Dodgers sapkával koronázott meg, és Christina Perri „A Thousand Years” című dalát adta elő édesanyja oldalán.

 

 

Egyelőre nem tudni, hogy Emme nem binárisnak vallja-e magát, vagy Lopez egyszerűen csak azért használta a névmásokat, hogy titokzatosságot építsen az előadó köré,

vagy pedig azért, mert próbálta elkerülni a nemi hovatartozásra utaló névmásokat a politikai korrektség miatt.

2014-ben kezdődött az a trend, hogy a hírességek a gyermekeikre a preferált névmással hivatkoznak, amikor a sztárpár Brad Pitt és Angelina Jolie nyilvánosan fiúként kezelte ötéves lányukat, miután az ragaszkodott hozzá, hogy így tekintsenek rá. Különböző baloldali médiumok, köztük a The Advocate szerint az időközben elvált házaspár állítólag támogatta nyolcéves lányuk, Shiloh „döntését” abban, hogy öltönyt viseljen és hogy „John” névvel hivatkozzanak rá.

Még 2008-ban, amikor Shiloh kétéves volt, Pitt azt mondta egy műsorban, hogy ragaszkodik ahhoz, hogy „Johnnak” szólítsák. Szavai 2010-ben is visszaköszöntek, amikor Angelina Jolie a Vanity Fairnek azt mondta: „Shiloh fiú akar lenni, ezért le kellett vágatnunk a haját. Szeret fiús dolgokat viselni. Azt hiszi, hogy ő a fiam.” – írta meg a Breitbart.

 

De Jennifer Lopeznek sem ez az első alkalom, hogy politikai ideológiáját színpadra viszi:

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére