Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vastag Csaba: állatot nem veszünk

Tóth Dalma

2019.04.07. 18:18

Az énekes elárulta lapunknak, hogyan kerültek hozzá házi kedvencei.

Vastag Csaba két macskával osztja meg otthonát.

A fejükre van írva sokszor, hogy itt ők az urak, én meg örülhetek, hogy itt lehetek”

– mesélte.

Az énekes elárulta, hogy korábban elveszítette az egyik macskáját, akit a házuk előtt gázoltak el. Akkor megfogadta, hogy többet nem lesz háziállata, azonban ez nem tartott sokáig.

Nagyon fájt, mintha egy családtagunkat vesztettük volna el. Megfogadtam, hogy többé még egy botsáskát sem fogok tartani”

– mondta.

Aztán néhány hónap múlva, amikor kocsival tartott hazafelé, egy mozgó szatyorra lett figyelmes. Néhány másodpercen múlott, hogy sikerült elkerülnie. Megállt, kiszállt és megnézte, hogy mi az. Meglepetésére egy macska volt benne.

Kiabáltam neki, hogy Alfréd, nem tudom miért, de ez jött a számra. Szóval a nagyobbik macskát Alfrédnak hívják, mint Batman komornyikját”

– tette hozzá.

Vastag Csaba a házuk előtt megetette a macskát, majd elment dolgozni. Úgy voltam vele, hátha hazamegy – jegyezte meg. Azonban a négylábú még akkor is ott sétálgatott a ház előtt fel s alá, amikor Csaba hazaért a munkából, így végül befogadta. Később csatlakozott a csapathoz Pici. Egy nőt kilakoltattak, a nála lévő állatoknak pedig gazdit kerestek, így került hozzájuk a második cica.

Nem tudtuk, hogy mi legyen a neve. Mivel kisebb volt, mint a másik macska, ezért magától adódott, hogy elkezdtük Picinek nevezni, végül ráragadt. Egyébként ha felnő, nagyobb lesz, mint Alfréd”

– mondta.

A két macskát nehéz volt összeszoktatni. Egy hétbe telt, mire kezdték elfogadni egymást. Sokat segített az összeszoktatásban, hogy mindkettőt ivartalanítottuk – jegyezte meg.
Alfréd és Pici benti macskák, Csaba nem szeretné, ha úgy járnának, mint az előző cicája, akit elütöttek. Csendes környéken laknak, ezért késő este, amikor már szinte senki sem jár arrafelé, este ki szokták ereszteni őket egy kis időre. Az énekes nagyon szereti a négylábú családtagjait, de néha azért borsot törnek az orra alá.

Nem mindig felhőtlen az élet velük, előszeretettel szedik szét a bőrbútorokat, azok a kedvenceik”

– mondta. Ezért ha valamit vesznek, annak mindig macskabiztosnak kell lennie.

Tudja, ahhoz, hogy egészségesek legyenek a macskái, fontos a megfelelő táplálás, de nem csak akkor, ha a kis kedvencekről van szó. Saját kertet gondoz otthon, ahonnan frissen szerezheti be az alapanyagokat.

Sokkal jobban szeretem, ha mi főzünk magunkra, az általunk megtermelt zöldségekből, így tudjuk, mit eszünk”

– mondta.

Ebből kifolyólag a közelben lévő biopiacot is sűrűn látogatja és ha teheti, kerüli a szupermarketeket.

Engem nem zavar, ha kukacos az alma, akkor biztos, hogy nem tartalmaz mérgező anyagokat. Annyit permeteznek, annyi E-t raknak az ételekbe, hogy nem is vagyunk tisztában azzal, hogy mi kerül az asztalunkra, de igyekszem erre odafigyelni”

– mesélte.

Elárulta azt is, hogy apukájának köszönheti, hogy ilyen egészség- és környezettudatos nevelésben részesült, aminek a mai napig nagy hasznát veszi. Hozzátette, hogy a macskák mellé nagyon szeretne már egy kutyát is, de egyelőre ez még nem lehetséges.

Fontos, ha egy állatot magunkhoz veszünk, legyen szó macskáról vagy kutyáról, annak biztosítani tudjuk a megfelelő körülményeket. Én is nagyon szeretnék egy kutyát, de tudom, hogy jelenleg nem tudnék eleget foglalkozni vele, ezért nem merem bevállalni”

– mondta.

Azonban biztos vagyok benne, hogy majd eljön az ideje, és nekem is lesz. Egyszer már majdnem elcsábultam és úgy volt, hogy elhozok egyet a menhelyről – folytatta.

Csaba is az örökbefogadást támogatja, számos menhellyel együttműködött már, hogy a
négylábúaknak segíthessen.

Az én álláspontom az, hogy állatot nem veszünk. Annyi gazdátlan állat van, hogy nem lenne szívem sok pénzt kiadni például egy kutyáért”

– mondta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére