Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Facebook „politikai pártatlanságért felelős” vezetője korábban Joe Biden tanácsadója volt

Békési Marcell

2020.11.02. 15:30

Anna Makanju korábban az orosz–ukrán ügyekért felelt az Obama-adminisztrációban, Joe Bidennek személyesen is tanácsadója volt az ukrán ügyekben.

 

Akit ma még meglep, hogy a Facebook erőteljesen baloldali felügyelet alatt áll, az valószínűleg az elmúlt 3-4 évet egy kő alatt töltötte, internetkapcsolat nélkül.

Azok után, hogy az ember végigböngészte a Facebook „legfelsőbb bírósága” tagjainak névsorát, nyilván nem lepi meg, hogy a jelenleg folyó kampány pártatlansági vezetőjének egy olyan nőt választottak, aki korábban igencsak aktív volt a politikai közéletben. És nem pártatlan formában.

Anna Makanju ugyanis korábban az Obama-adminisztráció külpolitikai tanácsadója volt.

A nő, aki egyébként két éve lett a Facebook főcenzora, már Barack Obama 2008-as kampányában is részt vett, és a demokrata adminisztrációban különböző pozíciókat kapott, leghosszabb ideig az orosz–ukrán ügyekért felelt a Pentagonban.

Vagyis a Facebook a függetlenségét egy választási kampányban – amelynek egyik résztvevője Joe Biden – egy olyan nővel próbálta szavatolni, akit Joe Biden nevelt ki.
Kecskére bízta a káposztát – mondaná a művelt amerikai, de ez a mondás csak akkor járja, hogyha feltételezzük a jóindulatú tudatlanságot.

Ebben a szituációban inkább a kéz kezet mos szólás lenne helyénvaló.

Az Facebook „legfelsőbb bírósága”, az úgynevezett „Oversight Board” egy 40 tagú testület, amely morális kérdésekben adhat tanácsot a közösségi óriásnak. Tagjait a sokszínűség jegyében különböző országokból válogatták össze, azonban általában az adott állam legbaloldalibb intézményeiből, Magyarországról például Sajó Péter CEU-tanárt sikerült beválogatni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére